1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Afyon'a dev spor kompleksi

AFYONKARAHİSAR'DA YATIRIMLAR

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, belediyenin spor kompleksi projesinin ilgi odağı olduğunu, projenin spordan sorumlu devlet bakanlığı tarafından bütün Türkiye'ye örnek gösterildiğini ve ilk kez bununla ilgili bir yönetmelik çıkarıldığını söyledi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, hizmette birinci yılını doldurması nedeniyle belediye sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında bir yılın değerlendirmesini yaptı ve 2010 yılında hayata geçirecekleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Rize ve Kastamonu stad açılışlarında bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önünde bakanlık tarafından projenin takdim edildiğini anlatan Çoban, Mayıs 2009'da, spor kompleksinin yapılacağı 650 bin metrekarelik alanın imar tadilatı ve arazi tahsis işlemlerinin bitirildiğini bildirdi. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandığını dile getiren Çoban, TOKİ tarafından gönderilen teknik elemanların iki haftadır sahada teknik incelemelerde bulunduğunu söyledi. En geç bir ay içerisinde stadyum, spor salonu, futbol sahaları, su kayak tesisi gibi tesislerin ihalesine çıkılacağını söyleyen Çoban, ilk etapta 55 milyon liralık ihale yapılacak olup arazi satışından elde edilecek gelirle diğer tesislerde de ihaleye çıkılacağını bildirdi.

2010 yılında yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Çoban, Mecidiye ve Marulcu mahallesindeki yol kaldırım ve alt yapı uygulamalarının bu yıl en az altı mahallede yapılacağını ifade etti. Cumhuriyet Mahallesi'nin aynı zamanda içme suyu tesisatının yenilenmesi işleminin de gerçekleştirileceğini hatırlatan Çoban, Konya yolunda arazi tahsisi gerçekleştiği takdirde bir adet hayvan barınağı yapılacağı bilgisini verdi. Çoban, şehirde yaşayan 85 engelliye akülü araba dağıtımı gerçekleştirdiklerini de bildirdi. Kurtuluş Caddesine alternatif olacak Hıdırlık yolunun bu yıl içinde bitirileceğini dile getiren Çoban, şehre her yönden bütün girişleri modern bir şehre yakışır hale getireceklerini söyledi.

AFJET'İN ABONE SAYISINI ARTIRACAĞIZ

AFJET abonesini 4 binden 11 bine çıkaracaklarını dile getiren Burhanettin Çoban, "Kütahya ve İzmir yolundaki bütün tesis ve oteller termal suyla ısıtılacak ve bu tesislere sıcak su, soğuk su hattı çekilecek. Spor kompleksi ve Akarçay projesinin ihale ve inşaat başlama işlemleri takip edilecek. Modern atık su arıtma tesisi inşaatına başlanacak" dedi.

Kent ormanı ağaçlandırma, damlama sulama tesisat döşeme işlemleri ve yol yapım hizmetlerinin bu sene içinde bitirileceğini anlatan Çoban, sözlerine şöyle devam etti: "Şehrimizin muhtelif semtlerinde park yapım çalışmaları devam edecek. Ballıpınar parkı bu yıl bitirilecek, bu parka rahmetli belediye başkanımız Erdal Akar'ın adının verilmesi belediye meclisimize teklif edilecek. Şehrimizdeki yeşil alan statüsündeki muhtelif alanların ağaçlandırılmasına devam edilecek. Fuar alanının genişleme projesi hayata geçirilecek, galericiler sitesine, sebzeciler haline, hastaneye, mahalleye ve yeni köy garajına giden yol duble yol haline getirilecek."

HERKESİN BAŞKANIYIM

Fuar alanına yapılacak köy garajının bu sene tamamlanıp hizmete alınacağını anlatan Çoban, kurumlar arası işbirliğine ve istişareye önem verileceğini, vatandaşla ve sivil toplum kuruluşları ile doğrudan iletişime devam edileceğini, çatışmalar ve dedikodudan uzak bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini belirtti. Çoban, kendilerine oy veren vermeyen herkesin başkanı olduklarını, Afyonkarahisar'ı Ege'nin yıldızı yapmak için ayrım yapmadan gece gündüz çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Toplantıya, AK Parti Milletvekili Ahmet Koca, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Semai Kaya, belediye birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

AFYONKARAHİSAR'DA YATIRIMLAR
AFYONKARAHİSAR'DA YATIRIMLAR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 15:52:00
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 16:11:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?