30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da 2.5 ayda 25 kişi öldürüldü

Afyonkarahisar'da son 2.5 ayda 25 kişinin öldürüldüğü, 28 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edindiği bilgiye göre, ilde çıkan bıçaklı ve silahlı kavgalarda 25 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İsmail Özel, kavgaların nedeni ne olursa olsun vatandaşların kendi imkanlarıyla halletme yoluna gittiklerini söyledi.

Özel, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızdan istediğimiz, bir olay olduğu zaman olayları kendileri halletmeye kalkmasınlar. Zabıtanın yerine geçip, savcının yerine geçip, hakimin yerine geçip karar vermesinler. Bunu da infaz etmeye kalkmasınlar. Adaletin ilk kapısı karakoldur. Bize müracaat etsinler, zabıtaya müracaat etsinler.”

Afyonkarahisar'da art arda meydana gelen cinayet olaylarında çok sayıda kişinin mağdur olduğunu belirten Özel, “Son olayları incelersek, bölünmüş ailelerin bulunduğunu ve bu tip insanların suç işlemeye meyilli olduğunu görürüz” dedi.

Jandarma yetkilileri de çıkan olaylarda ailenin büyük rol oynadığını ifade ederek, olayların giderek kan davası haline getirilmemesi konusunda vatandaşları uyardılar.

AFYONKARAHİSAR'DA MEYDANA GELEN OLAYLAR

Afyonkarahisar'da Ekim ayının başından 15 Aralıka kadar 10 silahlı, 12 bıçaklı kavgada 25 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Kentte meydana gelen olayların bazıları şunlar:

“-Yeşilyol Caddesi'nde araç park etme meselesi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

-Ambaryolu Caddesi'nde bir kişi, sık banyo yaptığını öne sürdüğü eşini kıskançlık nedeniyle öldürdü, nişanlı kızını yaraladı.

-Işıklar beldesinde bir kişi, annesini evden kovan babasını silahla öldürdü.

-Fethibey beldesinde 10 yıl önceki 20 YTL para cezası nedeniyle devam eden husumet sonucu çıkan silahlı kavgada 7 kişi öldü.

-Sandıklı ilçesi Karadirek beldesinde çocukların kavgası sonucu iki aile arasında çıkan silahlı kavgada 5 kişi yaralandı.
-Esentepe Mahallesi'nde Tunceli'ye tayini çıkan polis memuru, tartıştığı eşini, çocuğunu, kayınvalidesini ve baldızını beylik tabancasıyla öldürdü.

-Sandıklı ilçesi Örenkaya beldesinde tarla anlaşmazlığı sonucu çıkan silahlı kavgada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
-Büyükkalecik beldesinde güvercin meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi öldürüldü.

-Çavuşbaş Mahallesi'nde bir kişi, kendisini “müziğin sesini kıs, çocuklar ders çalışamıyor” diye ikaz eden karı-kocayı öldürdü.

-Gazi Mahallesi'nde annesi ve üvey kız kardeşinin fuhuş yaptığını iddia eden oğul, annesini ve 2 üvey kardeşini öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.”
a.a
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 13:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seda IP: 88.229.163.xxx Tarih : 31.03.2007 13:09:14
ben afyon da okuyan bır unıversıte oğrencısıyım ve medyaya yansıyan bu olaylar oradakılerın yarısı bıle degıl