2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da 8 parti adayını açıkladı

Afyon'da 8 siyasi parti yerel seçimler öncesi Afyon Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Başkan adayları seçim çalışmalarını hızlandırdı.
Afyon'da, mevcut Belediye Başkanı Hayrettin Barut Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP), Abdullah Kaptan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti), Murat Bilgili Cumhuriyet Halk Partisi'nden(CHP), Çetin Alpı Doğru Yol Partisi'nden (DYP), İsmail Ekşi Anavatan Partisi'nden (ANAP), Memiş Coşkun Demokratik Sol Parti'den(DSP), İsmail Yalçınkaya Saadet Partisi'nden (SP), Mehmet Acar ise Genç Parti'den (GP) Afyon Belediye Başkanı olmak için yarışıyor.

BAŞKAN ADAYLARI İDDİALI
18 Nisan 1998 tarihinde yapılan yerel seçimlerde 17 binin üzerinde oy alarak MHP'den Afyon Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Barut, bu seçime de iddialı hazırlanıyor. Aslen Elazığ'lı olan ve uzun yıllar Afyon'da öğretmenlik yaptıktan MHP'den belediye başkanı seçilen Hayrettin Barut, kapı kapı dolaşıp, 5 yılda yaptığı icraatlarını anlatarak vatandaşlardan oy istiyor. Değişimin kendi dönemlerinde başladığını, gelişimin de kendi dönemlerinde olacağını vurgulayan Barut, "Vatandaşlarımız 5 yılda neler yaptığımızı biliyor. Afyon'un çehresini değiştirerek, kenti yaşanabilir bir hale getirdik. Kimsenin aklına hayaline gelmeyecek projelere imza attık" dedi.
7 aday adayının belediye başkanlığı için müracaat ettiği AK Parti'de, sürpriz bir şekilde adaylığı açıklanan MHP belediye meclis eski üyesi Abdullah Kaptan, "Biz ne geçmişin muhasebesini, ne de bugünün istismarını yapmak için değil, geleceğin Afyonu'nu oluşturmak için varız. Bizim belediyecilik anlayışımız daima hizmet odaklı olacaktır" diye konuştu.
Geçtiğimiz yıllarda Afyon Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanlığı yapan DYP Belediye Başkan adayı Çetin Alpı, partililerin yoğun ısrarı sonucu belediye başkan adayı olduğunu belirtti. Adaylığı kabul etmesinin ardından ikamet ettiği Antalya'dan Afyon'a gelerek yoğun bir çalışma temposu içerisine giren Çetin Alpı, "Afyon'u sanayi şehri" yapacağız parolası ile vatandaşlardan oy istiyor. Alpı, " Eğer seçimleri kazanırsak Afyon'a ikinci, hatta üçüncü organize sanayi bölgesinin kurulması için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

BJK BAŞKANI BİLGİLİ'NİN YEĞENİ DE ADAY
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili'nin yeğeni olan inşaat mühendisi Murat Bilgili, CHP'den Belediye Başkan adayı oldu. Seçimlere girmeden önce Serdar Bilgili ile görüştüğünü ve ondan da tam destek aldığını söyleyen Murat Bilgili, farklı bir belediyecilik hizmeti yapmak için belediye başkanlığına aday olduğunu söyledi. Bilgili, "Biz demokratik şeffaf belediyecilik sloganı ile yola çıktık. Belediyecilik anlayışında sivil toplum örgütlerinin önemine inanıyoruz. Toplumun siyasete olan güveni azalmış. Bu güveni kazanmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
ANAP Belediye Başkan adayı İsmail Ekşi de, partinin her kademesinde görev yaptığını ve belediyeciliğin ANAP'ın işi olduğunu savundu. Ekşi, "Belediyecilik bizim işimiz. Belediye başkanı cesaretli, yürekli ve çok gezen olmalı. Afyon'da 1984'den beri 2 dönem belediye başkanlığı almamıza rağmen, hala daha benim içimde uhde olan hizmetler var. Bunları gerçekleştirebilmek için aday oldum. Başarılı olacağıma inanıyorum" dedi.
DSP Belediye Başkan adayı Memiş Coşkun, Afyon'un sosyal demokrat bir belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Seçim çalışmalarını partililerle birlikte sürdüren Coşkun, Afyon'u bugüne kadar hiçbir sol belediyenin yönetmediğini ifade etti. Afyon'un gelişememesini de buna bağlayan Memiş Coşkun, "Tek amacımız var, o da kentimize hizmet etmek. 3 Kasım seçimlerinde yaşadığımız başarısızlığı, 28 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar yaşamak istemiyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. DSP dimdik ayaktadır, bunu herkes böyle bilsin" diye konuştu.
Uzun yıllar Konya Büyükşehir Belediyesi'nin üst düzey kademelerinde görev yapan İsmail Çetinkaya, seçim nedeniyle memleketi Afyon'a dönerek Saadet Partisi'nden Belediye Başkan adayı oldu. 35 yıllık birikimini Afyon ve Afyonlular'la paylaşmak istediğini ifade eden Yalçınkaya, "Hedefimiz; çağdaş kentlerin bizi izleyebileceği hizmet çeşitliliği ve kalitedir. Hizmetlere yenilik ve ilkler getireceğiz. Biz Afyon'a hizmet etmeye hazırız, ancak ilk hizmet, Afyonluların bize vereceği oylardır" dedi.
Bir dönem Genç Parti'nin İl Başkanlığı görevini yürüten GP Belediye Başkan adayı Mehmet Acar da, siyaset yaparak değil, Afyonlular'ın teveccühü ile kentin kaderini değiştireceklerini ifade etti. Siyasette çok yeni bir geçmişinin olduğuna dikkat çeken Acar, "Tüm sorunların yakınında ve içindeyim. Bu sorunları çözeceğime inanmasam zaten aday olmazdım. Seçim dönemi boyunca hiçbir aday arkadaşımla polemiğe girmeyeceğim. Adaylığımı kavga için değil, hizmet için açıkladım. Projelerimi de zamanı gelince tek tek açıklayacağım" şeklinde konuştu.
ATA GÜNDÜZ KURŞUN - AFYON (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2004 Cuma 00:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?