3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da başhekimin hemşire isyanı

Afyon Devlet Hastanesi Başhekimi Zeki Navruz, Devlet Hastanesi'nde bazı hemşirelerin evrak işleriyle uğraştıklarını belirterek, hemşirelerin hemşirelik görevini yapmaları gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Afyon Devlet Hastanesi Başhekimi Zeki Navruz, en çok ihtiyaç duyulan hemşirelerin evrak işleriyle uğraştıklarını belirterek, bunun sıkıntısını çektiğini ifade etti. "Kayıt kürek işlerini memurlar yapsın" diyen Navruz, "Benim en çok ihtiyacım olan hemşireler. Bunun sıkıntısını çekiyorum. Sıkıntısını çektiğim birim elemanlarını niye kayıt kürekte kullanayım? Asli görevlerini yapsınlar" dedi.
Hastane personelinin döner sermayeden paralarını gecikmeli de olsa aldıklarını ifade eden Navruz, "Bu da bizi rahatsız ediyor. Ama sıkıntının kaynağı ben değilim. Paraları tahsil ettiğimde zaten sıkıntım olmaz. Devlet Hastanesi'nin 4,5-5 trilyon lira alacağı var. Döner sermaye ile birlikte vereceği de 700 milyar ila 1 trilyon lira. Demek ki 4 trilyon lira fazlalığı var. Hastanemiz gelir getiren kazanç getiren bir hastane ama maalesef kurumlardan tahsilat geriden geliyor"diye konuştu.
Emekli Sandığı'na bağlı hastaların hastaneye gelmediklerini belirten Navruz, "Ancak bu kayıp çok büyük oranda değil. Bu hastalara özel hastane imkanı sunmuşuz, fakülte imkanı sunmuşuz, buradaki yoğunluğu görünce onlar da mecburen kayıyor. Şu anda çok yoğun bir talep var. Poliklinik sayılarını artırıyorum. 7 tane birimde ek poliklinik açıyorum. Dahiliyeyi 3 polikliniğe çıkarıyorum. Fizik tedavi 3, üroloji, nöroloji, kulak burun boğaz 2'şer poliklinik açacağız. Bu yoğunluğu azaltmak için şart. Bir poliklinikte 100 tane hastaya bakılıyor. Bundan verim alınmaz. Mutlaka sayıyı azaltmamız lazım" şeklinde konuştu. Navruz, Devlet Hastanesi'nde anjiyo servisini de açtıklarını sözlerine ekledi.
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2004 Cumartesi 16:01:57
Güncelleme :15 Mayıs 2004 Cumartesi 16:03:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?