6
Mayıs
2024
Pazertesi
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da hava kirliliğiyle mücadele

Afyon Valisi Muzaffer Dilek, hava kirliliğinin çok ciddi ve önemli bir problem olduğunu belirterek, "Vatandaşın elinde geçen yıldan kalan ve bu yaz ortasında alınan kömürler, önlemlerimizi bir nebze de olsa etkiledi" dedi.

Hava kirliliği konusunda alınan kararların önümüzdeki yıl daha etkili bir biçimde uygulanacağını vurgulayan Vali Dilek, "Artık vatandaşın, ’bu kömür geçen yıldan kaldı’ gibi bir mazereti olmayacak. Hava kirliliği yeterince gündeme gelmiyor. Hava ve gürültü kirliliğini normal kabul eder hale geldik. Aslında bunlar şehir yaşantısında normal şeyler değil" diye konuştu.

Herkesin bu konuda ortak tavır alması gerektiğine dikkat çeken Vali Muzaffer Dilek, "Şu ana kadar kirlilikle ilgili verilen rakamlara pek güvenmiyorum. Afyon’un ikinci derecede kirli bölgeler arasında yer aldığı söyleniyor. Bence Afyon, Türkiye’de hava kirliliği bakımından birinci derece iller arasında" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Afyon Tabip Odası Başkanı Dr. Selim Bodur, Afyon’da özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan yoğun hava kirliliğinin insan sağlığı için çok tehlikeli olduğunu belirterek, kalitesiz ve kaçak kömür kullanımının kirlilik oranını artırdığını söyledi. Hava kirliliğinden en çok çocuklar ile yaşlıların etkilendiğine dikkat çeken Bodur, "Akşam ve sabah saatlerinde araç trafiğinin artması, havaların soğuyarak insanların soba ve kaloriferleri aşırı derece yakmaları sonucu Afyon’da hava kirliliği tehlikeli hale geliyor. Hava kirliliğinden en çok, başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere, solunum problemi olanlar ve kalp hastaları zarar görüyor" dedi.

ATA GÜNDÜZ KURŞUN-AFYON (İHA)
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2003 Perşembe 00:00:14
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 20:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?