30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da Kocatepe Zafer Yürüyüşü

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi(AKÜ) tarafından organize edilen ve Türkiye genelindeki üniversitelerden kente gelen öğrencilerin katıldığı ''Kocatepe Zafer Yürüyüşü'' gerçekleştirildi. 

AKÜ tarafından Büyük Zafer'in 84. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen ve ikincisi gerçekleştirilen ''Kocatepe Zafer Yürüyüşü'', Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesi'nde düzenlenen törenle başladı. 

Şuhut'taki Atatürk Evi'ni ziyaret eden gençler, daha sonra ilçe merkezinde yapılan törene katıldı. Burada Kayabelen ve Zafer Yolu İlköğretim Okulu öğrencilerinin folklor gösterilerinin ardından, AKÜ Devlet Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk'ün sevdiği şarkılardan oluşan mini bir konser verdi. Ardından da AKÜ Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu, Afyonkarahisar türkülerinden oluşan bir konser verdi. Protokol üyeleri ve üniversite öğrencileri, buradan Zafer Yolu'nun başlangıcı olan Çakırözü Köyü'ne hareket etti. AKÜ Radyo-TV stüdyolarında hazırlanan slayt gösterisinin ardından, havai fişek atıldı. Öğrenciler, daha sonra, ellerinde meşalelerle Kocatepe'ye yürüyüşe geçti ve yaklaşık 3 saat sonra Kocatepe'ye ulaştı. Burada yapılan törense saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, Zafer Yürüyüşünün kendileri için bir onur olduğunu söyledi. Üniversitelerin laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından biri olduğunu kaydeden Sözbilir, "Kocatepe Zafer Yürüyüşü" ile, tüm yoksunluklarına karşın, yüreklerindeki bağımsızlık ve vatan aşkından güç alarak dünyanın en güçlü ordularını yenen kahramanlarımızı, saygı ve şükranla anıyoruz. Adını Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz'u başlattığı Kocatepe'den alan üniversitemiz de Cumhuriyette, hukukun üstünlüğüne bağlı özgür kuşakların yetiştirilmesinde ve Cumhuriyetin bugünlere ulaşmasında önemli rol üstlenmiştir. Üniversite, Cumhuriyetin değer ve erdemlerini gelecek kuşaklara anlatıp özümsetme, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesinin ilerisine taşıyacak Türk gençliğini yetiştirmeyi sürdürme azim ve kararlılığındadır'' diye konuştu. 

Rektör Sözbilir'in konuşmasının ardından AKÜ öğrencileri, halk oyunları ve tiyatral gösteri sundu. Ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, bir konser verdi. Güneşin doğuşuna kadar süren etkinlikler, sanatçılar Cihat Aşkın, Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demirci, Selvi Ulucan, Eftal Altın ile Funda Altın'ın konserleriyle sona erdi. 

Soğuk hava zor anlar yaşattı

Öte yandan yürüyüşe katılan ve Kocatepe'ye çıkan vatandaşlar, soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı. Büyük Taarruz ve Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 84. yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinliklere katılmak için kente gelen davetliler, soğuk hava sürpriziyle karşılaştı. Ağustos ayında hava sıcaklığının zaman zaman 5 dereceye kadar düştüğü bin 874 rakımlı Kocatepe'ye çıkan Afyonkarahisarlılar, tedbirlerini önceden alırken, durumdan haberdar olmayan şehir dışından gelen vatandaşlarsa araçlarında bulunan battaniyelere sarılarak soğuktan korunmaya çalıştı.




İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 12:12:36
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 13:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasemin TUZCU IP: 85.98.142.xxx Tarih : 27.08.2006 14:05:31
Kocaeli Tema Vakfı olarak 25 ağustosu 26 ağustosa bağlayan gece büyük zafer için bizde kocatepe'ydik.yaşananlar gerçekten heyecan vericiydi. iliklerimize kadar işleyen soğuk havaya karşı burada bizler için canlarını ortaya koyan büyüklerimizin yaşadıkları zorlukları, ulu önder ATATÜRK'ü ve büyük zaferimizi içimizde bir kez daha yaşadık.atmosferde herkesin hissetmesi ve yaşaması gereken gerçek bir duygu yoğunluğu vardı.bir kez daha 84.YILIMIZ KUTLU OLSUN KOCATEPE!