3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da kutlamalar coşkulu başladı

Afyon’daki törenler Kocatepe Parkı’nda Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenler daha sonra Atatürk’ün Büyük Taarruz emrini verdiği ve yönettiği Kocatepe’de devam etti. Burada konuşan Afyon Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır, 26 Ağustos’un tarihte bir diriliş ve şahlanış olduğunu belirterek, "Bugün, 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’ten bu yana varlığımızı kabul edemeyip, 82 yıl önce Türk’ü Anadolu’dan atmak için harekete geçen gafillerin hayallerinin, Türk’ün 26 Ağustos 1922 şahlanışı ile başlattığı büyük taarruzla sona erdirilişini yaşıyoruz. Alın teri, gözyaşı, kan dökerek, can verilerek bizlere emanet edilen bu vatan ve bırakılan mirası tüm değerlerin üstünde tutarak, canımız pahasına koruyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Türk vatanını, Türk ulusunu ve Türkiye Cumhuriyeti’ni dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaya her an hazırız. Bu uğurda gözümüzü kırpmadan canımızı veririz. Kanımız son damlasına kadar yüce Türk milletine helal olsun" dedi.


Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halit Çakır’ın konuşmasının ardından, 9 Eylül günü İzmir’de İlk Kurşun Anıtı’na konulacak olan toprak, Atatürk’ün Büyük Taarruz’u sevk ve idare ettiği siperden alınarak izci liderine teslim edildi. Törenlerde ayrıca bir subay, araziyi ve harekatı tanıtırken, Tınaztepe ve Belentepe’den de temsili top atışları yapıldı. Duygusal anların da yaşandığı törende, bazı gaziler ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Protokol heyeti Kocatepe’deki programın ardından Büyükkalecik Beldesi’nde bulunan Agah Efendi Şehitliği’ne geldi. Burada saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunması ve bir subayın günün anlam ve önemini belirten konuşma yapmasıyla başlayan törenler, protokol heyetinin Agah Efendi Şehitliği’ni gezmesiyle son buldu.

Törenlere Afyon Valisi Muzaffer Dilek, Afyon Milletvekilleri Sait Açba, İbrahim Hakkı Aşkar, Ahmet Koca, Mahmut Koçak, Halil Aydoğan, Reyhan Balandı ve Halil Ünlütepe, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, Kara, Hava, Deniz ve Jandarma Genel Komutanlığı’nı temsilen generaller, çok sayıda askeri erkan, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Afyon’daki Zafer Haftası kutlamaları, öğleden sonra Büyük Taarruz Şehitliği ve Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı, Zafer Haftası’na katılan protokolün Afyon Valisi Muzaffer Dilek’i makamında ziyaret etmesi, Hükümet Konağı önünde folklor gösterileri ve halkın katılımıyla yapılacak olan Kocatepe Zafer Yürüyüşü ile devam edecek.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 17:01:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?