2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da restorasyonlu eğitim

Yaklaşık 10 yıldır restore edilmeyi bekleyen Afyon Lisesi, bu yıl Vali Muzaffer Dilek’in gayretleri ile restore ediliyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başta olmak üzere birçok ünlüyü mezun eden tarihi Afyon Lisesi’ndeki restorasyon çalışmaları, 25 Ağustos tarihinde başladı.

Lisedeki restorasyon çalışmalarının, yeni ihale yasasına göre dosya inceleme süresinin uzaması dolayısıyla geç başladığı belirtiliyor. Çalışmaların kasım ayı başında bitirilmesi planlanırken, yarın 2004-2005 eğitim ve öğretim yılına başlayacak olan öğrenciler ise lisenin ek binasında eğitim görecek. Restorasyon çalışmaları nedeniyle Afyon Lisesi’nin bahçesi adeta bir harabeyi andırırken, öğrenciler de bu görüntüyle birlikte 2 aydan fazla bir süre gürültü eşliğinde ders görecek.


Öte yandan Kadınana İlköğretim Okulu da, Afyon Lisesi ile birlikte aynı kaderi paylaşıyor. Restorasyon çalışmalarına geç başlanan Kadınana İlköğretim Okulu’nda öğrenciler, Afyon Lisesi’nde olduğu gibi ek binada gürültü eşliğinde eğitim ve öğretim görecek.

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 15:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?