3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da sahte kredi kartı operasyonu: 2 kişi gözaltında

Edinilen bilgiye göre, Afyon’da bir kuyumcu dükkanına gelen Hüseyin Karakaya (25) ve Kenan Yapıcı (18), buradan sahte kredi kartı ile alışveriş yaptı.

Dükkan sahibinin durumdan şüphelenerek polise haber vermesi üzerine gözaltına alınan Karakaya ve Yapıcı, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ne getirildi. Şahısların üzerinde ve kullandıkları 34 HOJ 77 plakalı otomobilde yapılan aramada, Can Duran, Kanber Subaşı, Özden Dinç, Hasan Tezcan, Hüseyin Yıldırım ve Kaan Can adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi ile yine aynı şahıslar adına düzenlenmiş 6 adet sahte kredi kartı ele geçirildi.

Limitleri yüksek olduğu öğrenilen kredi kartlarının ise Belçika, Kıbrıs, İzlanda, Kanada ve Amerika’da yaşayan bazı şahıslara ait olduğu tespit edildi. Daha önce de Yalova ve Kütahya illerinde bu şekilde birçok dolandırıcılık yaptıkları belirlenen Aksaray nüfusuna kayıtlı Hüseyin Karakaya ve İznik nüfusuna kayıtlı Kenan Yapıcı’nın sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Emniyette alınan ifadelerinin ardından Afyon Adliyesi’ne getirilen Karakaya ve Yapıcı’nın, rahat tavırları dikkat çekti. Şahıslar, 15 ayrı dosyadan "Sahte kimlik ile manyetik şerit sahteciliği ve dolandırıcılığı" suçuyla mahkemeye sevk edildi.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2004 Pazartesi 15:44:40
Güncelleme :16 Ağustos 2004 Pazartesi 19:23:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?