3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da seçim gibi anket

Afyon'da yayınlanan yerel bir gazete, kent merkezinde adayların şansını ölçebilmek amacıyla 7 bin 500 adet temsili oy pusulası bastırıp vatandaşa evinde oy kullandırmaya başladı. Haber aracını, Afyon belediye başkan adaylarının resimleri ile süsleyen gazete elemanları, ellerindeki seçim sandığı ile kapı kapı dolaşıyor.
Afyon'da yayın hayatını sürdüren yerel Kurtuluş Gazetesi, ilginç bir seçim anketi ile vatandaşların karşısına çıktı. "Kime oy vereceksiniz?" adı altında başlatılan anket çerçevesinde toplam 7 bin 500 adet temsili oy pusulası bastıran gazete yetkilileri, 75 bin seçmenin bulunduğu Afyon'da yüzde 10'luk bir kesime ulaşmayı hedefliyor. Haber için kullanılan bir otomobili de belediye başkan adaylarının resimleri ile süsleyen gazete elemanları, ellerindeki seçim sandığı ile birlikte kapı kapı dolaşıyor. Duruma oldukça şaşıran vatandaşlar, kendilerine verilen oy pusulasında kime oy vereceğini işaretleyerek, pusulayı sandığın içine atıyor.
Kurtuluş Gazetesi Sahibi Celal Bursalıoğlu, vatandaşların ankete büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Bursalıoğlu, "Afyon'un 3 Kasım seçmen sayısı 75 bin. Biz bunun yüzde 10'unu baz alarak 7 bin 500 kişiye oy kullandıracağız. Yaptığımız anket, telefon ve internet anketlerinden daha net bir şekilde olacak. Anket sonuçlarını seçim yasaklarından önce kamuoyuna açıklayacağız" dedi.
ATA GÜNDÜZ KURŞUN - AFYON (İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2004 Perşembe 19:32:45
Güncelleme :27 Şubat 2004 Cuma 00:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Sayit yıldırım IP: 78.161.188.xxx Tarih : 16.03.2009 22:13:06

Biz afyonlu olarak uyanığız nankör olmayalım lütfen son 5yılda yapılan hizmetleri görmemek için kör olmalıyız.A.K.P adayı keşke kaptan olaydı.Şimdi oyları A.K.Pye atcez çobana değil.Baruda atılan her oy afyonun 10yıl daha geri gitmesi demekdir.önsezim afyon halkının uyanık olcağıdır tekrar iktidardan nimetlenelim Diyarbakırda D.T.P seçim alıyosa biz afyonluolarak milliyetci olmalıyız ve kazanmalıyız.yüzde 58le alacağız inanıyorum