6
Mayıs
2024
Pazertesi
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da Sezer'in doğduğu ev satışa çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in Afyon’da doğup büyüdüğü ev satılığa çıkarıldı. Hacıyahya Mahallesi Muhtarı Mehmet Cantürk, 13 milyar liraya satışa çıkarılan evin Cumhurbaşkanı Sezer tarafından alınmasını istedi.

30 yıldır Sezer’in doğduğu evde ikamet eden Suna Kökpınar isimli kiracı, maddi imkansızlıklar ve bakımsızlıktan dolayı evi satmaya karar verdiklerini söyledi. Eşini 2 yıl önce kaybeden ve 2 çocuğu bulunan Kökpınar, kendilerine evin müze haline getirilmesi için söz verildiğini, ancak bu sözlerin yerine gelmediğini belirtti.

Hacıyahya Mahallesi Muhtarı Mehmet Cantürk ise yıkılma tehlikesi olduğu için evin boşaltılıp satılığa çıkarıldığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Sezer’in 14-15 yaşına kadar söz konusu evde ikamet ettiğini kaydeden Cantürk, "Bu evin Cumhurbaşkanımız tarafından alınmasını istiyoruz. Çünkü burada kendisinin ve akrabalarının adı var. Afyon’a uğrayan herkes, ziyaret için bu eve geliyor. Biz de mahalle halkı olarak bundan gurur duyuyoruz" dedi. Muhtar Cantürk, evin bakımsız halinin kendilerini son derece üzdüğünü sözlerine ekledi.

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2003 Çarşamba 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:06:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?