3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da su skandalı

Afyon’da tam 52 yıldır açılmadığı öğrenilen ve önceki gün belediye ekipleri tarafından açılan Kadınana su kuyusu, Afyon’daki su skandalını ortaya çıkardı. İçerisinden kuş ölüleri ve pisliklerinin çıktığı kuyu, belediye tarafından tadilata alınırken, Afyonlu vatandaşlar da ne yapacaklarını şaşırdı. Su kuyusunun bulunduğu bölgeyi basın mensuplarına gezdiren Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, kuyulara her türlü kuş ve hayvanın girdiğini ve deliklerden kuş sürülerinin çıktığını söyledi. Ölü kuşlar ve pisliklerini basın mensuplarına göstermesi beklenen Başkan Kaptan, kuyularda temizlik yapıldığını öğrenince Su İşleri Müdürlüğü ekiplerine kızdı. Başkan Kaptan, "Ben size ne dedim? Oraya dokunmayın, arkadaşlar gelip görsün çekim yapsın dedim" ifadelerini kullandı.

Önceki gün geldiği bölgede gördüğü manzaranın, bir mühendis olarak kendisini dehşete düşürdüğünü ifade eden Kaptan, "Yıllardır hepimizin büyük bir özlem ve keyifle içtiği Kadınana suyunun ne durumda olduğunu gördük. Bunun içinde kuş ölüsü, pisliği ve ölüleri vardı. Kolibasili çıkmasının nedeni de bu. Bugünden itibaren su kaynağının 140 metrelik kısmını fenni ve teknik şartnameye uygun şekilde kapalı boru içine alarak depoya bağlantı yapacağız. Dışarıdan kirlenmeye meydan vermeyeceğiz. Bu çalışma tamamlandıktan sonra herkes Kadınana suyunu rahatlıkla içebilecek" dedi. Kadınana su kuyusunda en son onarımın 1952-1953 yıllarında yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, "O yıllardan sonra burası unutulmuş. Ortada proje de yok. Göreve geldiğimiz günden itibaren su sorununu en ince detayına kadar inceledik. Şimdi ise operasyon başlattık. Şehir suyunda kolibasili olması, hayvan pisliklerinden kaynaklanıyor. Depomuzdaki suyu kirleten kaynak da burası. Afyonlular 50 yıldır pis su içmiş" diye konuştu.

Öte yandan Afyon Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü’nden, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan imzası ile kamuoyuna yapılan açıklamada, "Kadınana su havzasında teknik ekiplerce yapılan incelemeler sonucu kirlilik olduğu saptanmıştır. Kadınana suyunun analizlerinde de kolibasili bulunduğu için, halk sağlığının tehlikeye girmemesi amacıyla suyun kullanımı geçici olarak durdurulmuştur. Gerekli bakım, onarım ve yenileme çalışmaları yapıldıktan sonra su kullanıma açılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

iha-afyon
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 10:53:30
Güncelleme :18 Ekim 2004 Pazartesi 17:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?