6
Mayıs
2024
Pazertesi
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da Tarihi Millet Hamamı restore edilecek

Afyon’da Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden birisi olan ve yıllardır bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle bazı kısımları yıkılmaya ve yok olmaya başlayan Millet Hamamı’nın restorasyonu için gerekli izinin alındığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Afyon Valisi Muzaffer Dilek, Tacıahmet Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti Afyon Belediyesi’ne ait tescilli kültür varlığı Millet Hamamı’nın, Afyon Belediyesi ile 2003 yılında yapılan protokolle restorasyonunun yapılması şartıyla 20 yıl süreyle İl Özel İdaresi’ne tahsis edildiğini belirtti.

Vali Dilek, "Restorasyonun tamamlanmasıyla günün ve mahallin ihtiyaçları gözönüne alınarak yeni işlev verilecek olan Millet Hamamı’nda, sergi ve konferans salonu, elişi atelyesi, kafe, derslik ve kale manzaralı teras bulunacak. Ayrıca çevre düzenleme çalışmaları yapılarak, kültür varlığı olan bu bina, Afyon Sanatevi adı altında sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak. İnşaat sezonunun açılmasıyla restorasyon işlemlerine başlanacak" dedi.

AFYON-(İHA)
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2003 Perşembe 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?