30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da tecavüz skandalı

Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalırken kendi isteği üzerine çalıştırılmak üzere bir aileye verilen genç kız defalarca tecavüz uğradığı iddiasıyla emniyete sığındı.

Yurttan genç kızı alan ailenin resmi nikah olmadan dini nikahla yaşadıkları ortaya çıktı. Afyonkarahisar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ise defalarca tecavüze uğradığını iddia eden T. U.'nun (18) bakire olmadığına dair rapor verdi.

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Ağzıkara köyünde babası öldükten sonra 6 yaşında Eskişehir Çocuk Yetiştirme Yurdu'na verilen Türkan U. (18), 2005'de Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Mehmet Akif Ersoy Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda getirildi.

Burada bir yıl kaldıktan sonra 2006 Mart ayında daha 18 yaşına girmeden çalışmak için bir aileye verildi. 18 yaşını doldurana kadar kendisine iyi davranıldığını belirten T. U., daha sonra köle gibi çalıştırılıp sürekli hakarete uğradığını belirterek, "Aslında ben yurtta psikolojiek tedavi görüyordum. Aileye Mart ayında daha 18 yaşımı doldurmadan verildim. İlk başlarda iyi davrandılar. Daha sonra iş yaptırmaya, temizlik yaptırmaya başladılar. Temizlik yapmaya razıydım ama sürekli hakaret edip küçümsediler. En son da başıma tecavüz olayı geldi. Yurt hiçbir şeyi araştırmadan beni bu aileye verdi." dedi. Afyonkarahisar yurdunda çocuklara ilgi gösterilmediğini iddia eden T. U., okumak istediği halde yurdun kendisini okutmadığını ifade etti.

"Evden kaçıp emniyete gittiğimde yurt görevlileri, 'O bizim yurttan çıktı. Kendi ayakları üstünde durur, yaşı doldu.' dediler. Benim psikolojik tedavi gördüğümü biliyorlardı." diye konuştu. G. G.'nin (35) dini nikahlı eşi evde olmadığı zamanlarda kendisine sürekli tecavüz ettiğini belirten T. U., "Bana tecavüz edince, kimseye söyleme diye tehdit edip, 'Seni süründürürüm. Öldürmem ama daha beter yaparım' diyordu. Birkaç defa kaçmaya çalıştım ama hep engelledi. En sonunda kaçtım. Emniyete sığındı bana yardımcı oldular. Allah, beni bu hale koyan yetkililerin de başına versin. Onlarda aynı acıyı tatsınlar. Dünya hali onların çocukları da yurtta kalabilir." şeklinde konuştu.

Kendisini sahiplenme vaadiyle yurttan alan K.n Ş.'nin (26) tecavüz olayına inanmadığını belirten genç kız şöyle dedi: "Bana yaptıklarını inkar ediyorlar. Kimse ben yaptım demez. Allaha havale ediyorum. Kadın beni dövüyordu. Bir defasında sabah kalktığımda gülmedim diye dövdü."

Yanında kaldığı ailenin babasından kalan 12 bin 500 YTL'yi imza attırarak elinden aldıklarını iddia eden T. U., köyde oturan amcalarının da kendisini istemediğini belirtti.

Dini nikahlı yaşayan, G. G. ve K. Ş., tecavüz ve kötü muamele iddiasını kabul etmedi. Afyonkarahisar Sosyal Hizmetler Müdürü Mehmet Koçak ise T. U.'nun, reşit olduktan sonra yurttan çıkışının verildiğini ileri sürdü.

Koçak, ortada herhangi bir usulsüzlüğün olmadığını iddia ederek, teferruatlı bilgi veremeyeceğini söyledi. Afyonkarahisar Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nden alınan rapora göre, T. U., bakire çıkmadı. Şimdilik polis korumasında bulunan genç kızın huzur evine yerleştirilebileceği belirtildi. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
sabah/cha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 18:19:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şerife aydınalp IP: 88.229.112.xxx Tarih : 30.12.2006 19:59:49
Yetkililer herzaman böyle konularda geri çekiliyorlar. hiç birzaman suç veya bizde de hata var demiyor tam tersi üste çıkıyorlar. Bu kıza yapılan bir akrabasının kızına yapılsaydı bu nötr kalan yetkili eminimki hiç susmadan davasını sürdürüdü. Gereken yapılmıyor.