6
Mayıs
2024
Pazertesi
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da tüketici sorunları tartışıldı

Tüketici sorunları hakem heyetleri eğitimlerinin 11.’si, İl Hakem Heyeti Başkanlığı koordinasyonunda Afyon’da gerçekleştirildi.

Afyon Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan TÜKODER Genel Başkan Yardımcısı Ozan Güler, 14 Haziran’da çıkarılan Tüketiciyi Koruma Yasası ile vatandaşın, yıllardan beri satın aldığı mallardan mağdur olma durumunun ortadan kalktığını söyledi.

Herkesin tüketici haklarına sahip olduğunu belirten Güler, "Birey olarak hepimiz mal ve hizmet tüketmeden yaşayamayacağımıza göre, bu mallara ödediğimiz bedel karşılığında beklediğimiz faydayı görmek isteriz. Eğer bir kişi aldığı mal ve hizmetten memnun değilse ve mahkemeye gitmek istemiyorsa, hakem heyetlerine müracaat etmek en doğal hakkıdır. Satıcı ile tüketici arasındaki uyumu sağlamamız gerekir. Tüketici satın aldığı malda hiç kullanmadan bir ayıp görürse bunu 30 gün içinde satıcıya bildirebilir. Eğer vatandaş satın aldığı bir malı hiç kullanmadan bir ayıbını gördüyse bunu satıcıya 30 gün içinde bildirebilir. Parasını ödeyip bir ev eşyası aldıysa ve üzerinden 1 buçuk yıl geçtikten sonra bir ayıbını gördüyse 2 yıl içinde bunu da satıcıya bildirme hakkına sahiptir" diye konuştu.

ATA GÜNDÜZ KURŞUN-AFYON (İHA)
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 12:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?