2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da turizm masaya yatırıldı

Afyonkarahisar'da Ömer-Gecek Termal Turizm Merkezi'nin geliştirilmesine toplantı gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Afyonkarahisar Valiliği işbirliğiyle yapılan toplantı, Valilik toplantı salonunda Vali Haluk İmga'nın başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağbal, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Melih Yurter ile Afjet A.Ş., Termal Resort Oruçoğlu Otel, İkbal Termal Otel, Korel Termal Otel, Anomen Termal Otel, Vahapoğlu Resort Otel, Durkaya Afyon Resort Otel, Salutaris Otel yöneticileri katıldı.

Afyonkarahisar termal tesisler ve devam eden termal yatırımlarla ilgili olarak konuşma yapan Vali İmga, Afyonkarahisar'da termal turizmin gelişmesi için büyük bir çaba içerisinde olduklarını söyledi. Eski Tunç Çağı'ndan beri varlığı bilinen sıcak su kaynaklarımızın mevcut olduğunu ve bunların, Frig döneminde insanların kullandığı kaplıcaya dönüştüğünü ifade eden Vali İmga, günümüzde de bu kaynakların öneminin giderek arttığını söyledi. İmga, "Bu çerçevede jeotermal suyun üretimi ve dağıtımı, imar planı ve alt yapı düzenleme çalışmaları, kamu arazilerinin tahsisi, turizm altyapı hizmet birliği kurulması gibi konuların yanı sıra turizm yatırımcılarımızdan gelecek talepler de değerlendirilecektir" dedi.

"TERMAL TURİZM ALANINDA YATIRIMLAR ÖNEMLİ GELİR SAĞLAR"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı Ali Ağbal ise, Ömer-Gecek termal turizm merkezine ait planların hazırlandığını ve onaylandığını, mevcut tesislerin geliştirilmesi için termal yatırımcıların gösterdikleri çabadan memnun olduklarını söyledi. Yatırımcılara her aşamada bakanlık olarak yardımcı olacaklarını belirten Ağbal, "Tahsis belgesi alma aşamasında gerekli koordinasyonun sağlanarak zaman kaybetmeden yatırımcıya yardımcı olacağız. Özellikle de Ömer-Gecek bölgesindeki planları hazır ve onaylıdır. Bu konuda Afyonkarahisar belediyesine büyük görevler düşmektedir. Bakanlık olarak planların uygulanması aşamasında İl Özel İdareleri ile Yerel Yönetimlere gerekli maddi destek sağlanacaktır" diye konuştu.

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan da, yapılacak olan tüm yatırımlara sonuna kadar destekçi olduklarını ve bundan sonrada olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ömer Gecek Termal Turizm Merkezi'nin geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen toplantıda turizm merkezinin geliştirilmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar geniş çaplı olarak değerlendirildi. Jeotermal suyun üretimi ve dağıtımı konusunda da fikir alış verişinin yapıldığı toplantıda imar planı ve altyapı çalışmalarıyla tahsise konu kamu arazilerinin durumları da görüşülerek, "Turizm Altyapı Hizmet Birliği"nin kurulması kararlaştırıldı.

Afyonkarahisar'daki Turizm yatırımcılarının taleplerinin değerlendirilmesinin ardından toplantı genel olarak değerlendirilerek, katılımcıların talep ve önerileri dinlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 10:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?