3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyon'da 'Üniversitelerarası Etik Yarışması'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) bünyesinde yeni kurulan Etik Kulübü'nün, katıldığı ilk etkinlik olan "1. Üniversitelerarası Etik Yarışması"nda en iyi ikinci üniversite seçildiği ve aynı zamanda jüri özel ödülünü kazandığı bildirildi.
AKÜ'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı (TEDMER) tarafından, öğrencilerin hayata ve iş dünyasına atılmadan önce etik konusunu önemsemeleri ve bir ilke olarak benimsemeleri amacıyla 19 Mayıs tarihinde İstanbul'da 1. Üniversitelerarası Etik Yarışması düzenlendi. Katılacak ekiplere daha önceden gönderilen örnek olayların çözümlemelerinin değerlendirildiği yarışmaya Afyon Kocatepe, Boğaziçi, Erciyes, İstanbul, İstanbul Ticaret, Kadir Has, Orta Doğu Teknik, Osmangazi, Sakarya, Yeditepe ve Yıldız Teknik olmak üzere toplam 11 üniversite katıldı. Yarışmada Afyon Kocatepe Üniversitesi'ni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri Enver Coşkunsu, Murat Çeliksoy, Ahmet Fatih Akdoğan ve Mehmet Sapmaz temsil etti.
Yarışma esnasında öğrenciler, herhangi bir doküman veya kaynaktan yararlanmadan, örnek olayın özetini, içinde bulunulan durumun değerlendirmesini ve etik olarak yapılması gerekenler konusundaki görüşlerini sundular. Tek aşamalı eleme usulü yapılan yarışma sonunda en fazla puanı alan Ticaret Üniversitesi birinci, Yıldız Teknik Üniversitesi de ikinci olurken, diğer üniversiteler arasında yapılan değerlendirmede ise Boğaziçi Üniversitesi en iyi birinci üniversite, Afyon Kocatepe Üniversitesi de en iyi ikinci üniversite seçildi. Yarışmada jüri özel ödülüne de yine Afyon Kocatepe Üniversitesi layık görüldü. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, üniversitedeki sosyal yaşamın önemli bir parçası olan öğrenci kulüplerini nitelik ve nicelik olarak geliştirdiklerini ve bu kulüplerden yeni etkinlik ve başarılar beklediklerini ifade etti.
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 20:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevilertan IP: 78.187.40.xxx Tarih : 13.05.2008 19:05:41

Arkadaşların çalışmalarında ki başarılarının devamını dileriz.