30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Afyon'dan Filistin'e destek

Afyonkarahisar'da düzenlenen mitingde İsrail protesto edilirken, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı George W. Bush'un İsrail bayrağına sarılı kuklası yakıldı. 

Bolvadin İlçesi'nde düzenlenen mitingde, ilk olarak saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Duaların okunmasının ardından mitinge katılan Afyonkarahisar Milletvekili Mahmut Koçak, Bolvadin'in tarihi günlerinden birini yaşadığını söyledi. Kudüs'e giden yollarda Bolvadinliler'in daima kaderinin kesiştiğini ifade eden Koçak, "Osmanlı İmparatorluğu'nun çekildiği topraklarda kan ve gözyaşı var. Adaletsiz insanlar, dünyanın bütün güçlü devletlerini de arkasına alıp bizim insanlarımıza, Müslüman kardeşlerimize aklımıza bile getiremeyeceğimiz büyük katliamları gerçekleştiriyor. Bugün burada bir çok siyasi görüşe, bir çok siyasi üsluba sahip insanlarımız tek yürek olmuşlar ve hep beraber gördüğünüz gibi aynı şeyi haykırıyoruz. Çünkü bu davalar bizim milli davalarımızdır. Müslüman Türk milletinin büyük davaları ve bunu dünya durdukça kıyamete kadar haykıracağız. Biz buradan göz yaşlarımızı dua yapacağız, onların misket bombalarına karşı göndereceğiz. Peygamberimizin miraca çıktığı yerler, o mukaddes topraklar işgal ve gözyaşı altında. Geçmişi özlüyoruz. Türk'ün büyüklüğünü özlüyoruz" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan AK Parti Bolvadin eski İlçe Başkanı Ruhi Çemrek ise, dünyada Müslümanlar'a yapılan zulüm ve eziyetin hiç kimseye yapılmadığını vurgulayarak, "Filistin'de, Lübnan'da, Bosna'da, Çeçenistan'da ve daha nice Müslüman ülkelerinde yaşanan acı ve zulümler, bizim sabrımızı taşırmıştır" dedi. Çemrek, ayrıca kendi yazdığı "Filistinim" adlı şiiri okudu. Konuşmalar, zaman zaman tekbir sesleriyle ve "Kahrolsun İsrail" sloganlarıyla kesildi. 

Konuşmaların ardından, ABD Başkanı George W. Bush'un İsrail bayrağına sarılı kuklası yakıldı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2006 Cumartesi 01:15:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?