2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar, terörü lanetledi

Afyonkarahisar'da düzenlenen 'PKK'ya lanet, şehitlerimize saygı' mitingine binlerce vatandaş katıldı.


Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından belediye ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge binlerce vatandaş katıldı. Miting başlamadan önce meydanı dolduran vatandaşlara karanfil dağıtıldı. DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayar ve DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş'ın da katıldığı miting, şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ve okunan dualarla başladı.


Mitingde bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, Afyonkarahisarlıların tarihte olduğu gibi bu günde Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan şer odaklarına en güzel cevabı bu alanda verdiğini söyledi. Çanakkale, Malazgirt, Çiğiltepe, Dumlupınar ve Kocatepe'de Türk, Kürt ayrımı yapmaksızın bu topraklar için mücadele verildiğini hatırlatan Akagündüz, "PKK işbirlikçileri tarafından bu günlerde ülke bütünlüğümüzü bölmeye çalışan ne olduğu belirsiz haritalar gündeme getirilmekte. Dış güçler, bizim her zaman tek bayrak, tek vatan, tek ezan, tek laik cumhuriyet içerisinde sonsuza kadar olacağımızı iyi bilsinler. Bu memleketi bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.


Türkiye'nin üniter yapısı üzerinde emperyalist ülkeler tarafından oynanmakta olan oyunları anlamak gerektiğinin altını çizen Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekin Bayram ise, terörün toplumu korkutmak, sindirmek suretiyle amacına ulaştığını öne sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 18:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?