3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar 158 şehit verdi

Afyonkarahisar'da vatan uğruna 158 kişinin şehit olduğu öğrenildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Afyonkarahisar'da bölücü terör örgütü PKK ile çatışmaya girerek hayatını kaybeden veya katledilen 158 şehit bulunuyor. Afyonkarahisar'da en fazla şehidi merkez ve Dinar İlçesi verirken, en az şehidi Başmakçı, Bayat ve İscehisar ilçeleri verdi. Çobanlar ve Kızılören ilçelerinden ise şehit verilmedi. Kentte ayrıca, yine terör örgütüyle çatışmaya girerek yaralanan 40 gazi olduğu öğrenildi.

Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekir Bayram, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yönelik fiili bir saldırının söz konusu olduğunu belirtti. Sınır güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çeken Bayram, "Yapılan bu saldırıların karşılıksız kalmayacağı ve hainlere en sert şekilde cevap verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Türk milletinin sabrını zorlayan hainler, evlatlarımızın canına kast etmekte, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozma gafleti içerisinde hareket etmektedirler. Ancak yüce Türk milleti, sabrının taştığı zaman neler yapabileceğini Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Kocatepe'de ve Sakarya'da tüm dünyaya göstermiştir. Uluslararası hukuk kurallarından doğan 'sınırlarımızın ve vatanımızın bütünlüğünü koruma' adına başka ülke topraklarında yapılanan bir terör örgütüne operasyon yapmak en tabi hakkımızdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir. Terörle mücadele ülkemizin milli bir davasıdır. Toplumumuzun tüm kesimlerinin, her konuda ve her alanda PKK ve işbirlikçilerine karşı top yekün mücadele kararlılığını sürdürmesini bekliyoruz" dedi.

Afyonkarahisar'da vatan uğruna şehit olan askerlerin ilçelere göre dağılımı ise şöyle:

"Merkez 34, Başmakçı 3, Bayat: 2, Bolvadin 8, Çay 8, Dazkırı 4, Dinar 26, Emirdağ 11, Evciler 5, Hocalar 6, İhsaniye 4, İscehisar 1, Sandıklı 11, Sinanpaşa 17, Sultandağı 6, Şuhut 12"

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2007 Salı 16:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmetacar IP: 88.250.224.xxx Tarih : 23.11.2007 23:29:04

bitsin bu terör insanların kanıyla nereyekadar bogulacaklar o kanda suntan dagından j.teymen önder sert komutanımda şehit olmuş on sene önce bugüninternetten ögrendim agladım bu yiyitlere yazık deyilmi be o teymen çok zeki geleceyi olan bir askerdi bize derdiki doguya gideceksiniz sizden tek isteyim oranın halkına iyi davranın derdi halkın sucu yok pkklılar kandırılmış onlarıda acıyorum aslında derdi o acıdıkları pıçler vurmuş komutanımı komutanım sen ölmedin hep gönlümuzde yaşayacaksın ruhun şaat olsun mekanın cennet olsun anne ve babana allah sabır versın bana cok iyilin dokundu şehitler ölmez vatan bölünmez