1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Afyonyeşilhisar olacak

'ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE HAZIRLIKLARI' PROTOKOLÜ İMZALANDI

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, Afyonkarahisar'da son yıllarda büyük bir ağaçlandırma seferberliği yürütüldüğünü ve bu seferberlik sayesinde şehrin orman varlığının Türkiye ortalamasına yaklaştığını belirtti.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü 'Orman Yangınları ile Mücadele 2010 Yılı Hazırlıkları' protokolü, Oruçoğlu Termal Otel'de düzenlenen toplantıda imzalandı. Toplantı da konuşan Vali Yardımcısı Ergut, bu protokolün uygulanmadığı bir sezon geçirilmesi temennisinde bulundu. Kazasız, belasız ve yangınsız bir sezon geçirilmesinin herkesin dileği olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Ergut, bu imza ile çıkan bir yangına kamu kurum ve kuruluşlarının alet, araç, gereç ve diğer bütün imkanlarının nasıl sevk ve seferber edileceğinin protokole bağlandığını söyledi.

Afyonkarahisar'ı, 'Afyonyeşilhisar' yapmak gibi bir hedef konduğunu söyleyen Vali Yardımcısı Ergut, bu seferberliğe gerek şahısların gerekse kurumların oldukça büyük destek verdiğini ve duyarlılık gösterdiğini dile getirdi. Bu yapılan çalışmalarla Afyonkarahisar'ın orman varlığının Türkiye ortalamasına yaklaştığını ifade eden Ergut, "Bu hedefleri gerçekleştirmek için her ne kadar yeni ağaçlandırma, fidan dikim faaliyetleri olması gerekiyorsa da belki en az onlar kadar, belki de daha önemli mevcutları korumak yeni, dikim sahalarını korumak çok daha önemli" diye konuştu.

Satın alınamayan tek değerin zaman olduğunu vurgulayan Niyazi Ergut, "Hedeflere ulaşmak, yangınlarla mücadele etmek hepimizin toplumsal görevi ve bu hassasiyetinde. Son yıllarda çok büyük ölçüde arttığını memnuniyetle görüyoruz. Bu seferberliğe katılan kişi ve kurumlar inanıyorum ki mevcut ormanların muhafazasında da aynı hasiyeti göstermektedirler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, Afyonkarahisar Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Cengiz Tatar, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Eskişehir Orman Bölge Müdürü Mahmut Aydın, mülki amirler ve daire müdürleri protokolü imzaladı.

'ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE HAZIRLIKLARI' PROTOKOLÜ İMZALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 16:29:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?