3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar şehidine ağlıyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda meydana gelen patlamada şehit olan 4 askerden biri olan Afyonkarahisarlı piyade er Ali Osman Altın'ın evine ateş düştü.

Şehit Ali Osman Altın'ın(21) Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Büyükkaleycik kasabasındaki baba ocağına askeri yetkililer tarafından şahadet haberi verildi. Ali Osman Altın'ın, Kasım ayında terhis olacağı günü iple çeken anne ve babası, acı haberle göz yaşlarına boğuldu.

Altın'ın şehit olmadan önce babası Ali İhsan Altın ile görüştüğü ve başka bir karakola 8 günlük göreve gideceğini söylediği öğrenildi. Şehidin, babası ile en son dün yaptığı telefon konuşmasında durumunun iyi olduğunu terhis olacağı günü beklediğini dile getirdiğini açıklayan şehit babası, "Vatan sağ olsun" dedi.

Kendisinden küçük olan erkek kardeşinin nişanlı olduğunu ve Ekim ayında evleneceğinden dolayı şehit oğlunun izin kullanmasını planladıklarını ifade eden acılı baba Ali İhsan Altın, konuşması esnasında ağlamayarak metanetini korudu. Şehit piyade er Ali Osman Altın'ın baba ocağına belde ve çevrede bulunan köylerden başsağlığı dilemek için yakınları ve aile dostları akın etti.

Çiftçilikle uğraşan Zakire ve Ali İhsan Altın'ın 5 çocuğundan biri olan Ali Osman Altın, 1988/3 tertip olarak askere gitti. Bekar olan ve askerliğinin bitmesine 3 ay kalan Altın, askerliğinin bitimine yakın kardeşinin düğününe gelmeyi planlıyordu.

Yaklaşık 1 yıl önce çocuklarını vatan borcunu yerine getirmesi için askere uğurlayan aile, şimdi gözyaşları içinde şehidin cenazesini bekliyor. Şehit Altın'ın cenazesinin Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Büyükkaleycik kasabasında düzenlenecek törenle toprağa verileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2009 Pazartesi 22:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?