2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar şehidine ağlıyor

Tunceli'de, vatani görevini yaptığı sırada silah kazası sonucu şehit düşen Piyade Er Mutlu Ölçer, memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Çobanözü köyünde toprağa verildi. 

Tunceli 5'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı 3'üncü Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken şehit düşen Ölçer için memleketi Çobanözü köyünde bir tören düzenlendi. Saygı duruşuyla başlayan cenaze töreninde bir konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Handan Taşçı, "Türk bayrağı ebediyen yükseklerde dalgalanacak, Türk vatanı sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacaktır" dedi. 

Taşçı, şehidin ailesine hitaben "Doğduğu günden beri üzerine titrediğiniz, büyük güçlük ve özveri ile büyüttüğünüz oğlunuzu kaybetmenin dayanılmaz acısını sizle paylaşıyorum. Unutmayınız ki o artık, Türk Milleti'nin bağrında, vatan toprağının hamurundadır. Siz, vatan ve bayrak sevgisiyle yetiştirdiğiniz ve şehitlik mertebesine ulaşan evladınızla ne kadar gurur duysanız azdır" dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından Afyonkarahisar İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu cenaze namazını kıldırdı. Şehit Piyade Er Mutlu Ölçer, namazın ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker, şehit Ölçer'in babası Ramazan Ölçer ve yakınlarına baş sağlığı dileyerek teselli etmeye çalıştı. 

Cenaze töreni sırasında şehidin annesi Hüsniye Ölçer'in oğlu için yaktığı ağıt yürek dağladı. Oğlunun kendisini aradığı her fırsatta şehit düşeceğini söylediğini belirten Hüsniye Ölçer, 'Vatan sağolsun. Şehitler ölmez, düşmanlar ölsün" dedi. 

Cenaze törenine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ömer Adar başta olmak üzere çok sayıda askeri ve mülki erkan ile yüzlerce vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 16:41:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
taner vatansever IP: 88.236.90.xxx Tarih : 14.03.2008 08:40:10

afyon karahisarın benim bildiğim son 2 sene içinde kaza kursunuyla sehit düşen 2, kardeşimizdir birde böle taşolukta sehit olmuştu nereye kadar bilmiyorum ama bu kazalar yeter artık dikkat dikkat biraz daha dikkat