2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Zafer Festivali'ne hazır

Afyonkarahisar Belediyesi'nce 26-30 Ağustos Zafer Haftası etkinlikleri çerçevesinde geleneksel olarak düzenlenen Afyonkarahisar Uluslararası Zafer Festivali programı belirlendi.


Afyonkarahisar Belediyesi'nin Zafer Haftası etkinlikleri birbirinden renkli görüntülere sahne olacak.


25 Ağustos Pazartesi günü saat 17.00'de Afyonkarahisar 2008 Zafer Fuarı'nın açılışı ile başlayacak etkinlikler, 26 Ağustos Salı günü saat 16.20'de Hükümet Konağı önünde 9.Uluslararası Halk Oyunları gösterileri ve Zafer Halk Yürüyüşü ile devam edecek. Aynı gün saat 21.00'de Kültür Park ve Fuar Alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı Zafer Şenlikleri Halk Konserleri gerçekleşecek. 27 Ağustos Çarşamba günü Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Hükümet Meydanı'nda kutlama programı ile ikindi namazına müteakip İmaret Camii'nde şehitlerimizin ruhuna adfen Mevlid-i Şerif okunacak.
Saat 21.30'da Atatürk Stadyumunda TRT Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediye Başkanlığınca ortaklaşa düzenlenecek "Aynadan Yansıyanlar" isimli program yayınlanacak. Aynı gün Kültür Park ve Fuar Alanı'nda Afyonkarahisar 9.Uluslararası Zafer Halk Oyunları Gösterileri yer alacak. 28 Ağustos Perşembe günü saat 21:00'de Kültür Park ve Fuar Alanında "Anadolu Ateşi Halk Dansları Topluluğu"nun gösterileri Afyonkarahisarlılarla buluşacak. 29 Ağustos Cuma günü saat 21.00'de Kültür Park ve Fuar Alanında Afyonkarahisar 9.Uluslararası Zafer Halk Oyunları Gösterileri yer alacak.


Festival gösterilerine; Bosna Hersek, Karadağ, Kosova, Bulgaristan, Arnavutluk, Makedonya, Macaristan, Litvanya, Tiflis, Romanya, Polonya, Gürcistan, Sırbistan, Fransa, Letonya, Osetia, İtalya, Kazakistan, Hindistan, Karacay Balkar, Yakutistan, Ankara AFEM, Altındağ Belediyesi, Mamak Belediyesi, Bursa, Silifke, Gaziantep, Aydın, İzmir, Yalova, Kırşehir, Zafer-Bursa Kıbrıs ve Afyonkarahisar Belediyesi Halk Oyunları ekipleri katılacak.


30 Ağustos Cumartesi günü saat 19:15'de 30 Ağustos Milli Piyango Özel Çekilişi ve saat 20:00'de Halk Konserleri Afyonkarahisarlılarla buluşacak.
Konserde fantazi müziğin güçlü sesi İsmail YK, Öykü Berk ve Mithat Körler seslendirecekleri birbirinden güzel parçalarla Afyonkarahisarlıları coşturacak.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 11:57:38
Güncelleme :26 Ağustos 2008 Salı 10:02:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?