3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da Bakan sevinci

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, Çevre ve Orman Bakanı olması, memleketinde sevinçle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek Afyonkarahisar'dan 2. sıra milletvekili adayı olan ve meclise girmeyi başaran Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şimdi de "bakan" olarak görev yapacak. Başbakan Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabine listesinde Çevre ve Orman Bakanı olan Eroğlu, Afyonkarahisarlıları adeta sevince boğdu.

Eroğlu'nun, Afyonkarahisar'ın gururu olacağını belirten AK Parti İl Başkanı Burhanettin Çoban, Çevre ve Orman Bakanlığı gibi önemli bir bakanlığın Eroğlu'na verilmesinin kendileri açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Afyonkarahisar'a bir bakanlığın verileceğini tahmin ettiklerini belirten Çoban, "Başbakan Erdoğan kabineyi açıklarken Çevre ve Orman Bakanı'nı en son açıkladı. Bizde bu yüzden heyecandan yerimizde duramadık. Eroğlu'nun bakan olarak açıklanmasının ardından inanılmaz bir sevinç yaşadık. Eroğlu'nun İSKİ Genel Müdürü iken bile ilimize büyük hizmetleri oldu. Şu an İSKİ bünyesinde 300 Afyonkarahisarlı çalışmaktadır. Diğer kurumlarda da 200 olmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 500 hemşehrimiz çalışmaktadır. Veysel Eroğlu zamanında işe giren hemşehrilerimiz halen İstanbul'da çalışıyorlar. 22 Temmuz seçimlerinde 7 kişilik aday listemizde bakanlık yapabilecek kişilere yer verilmesinden dolayı teşkilat olarak çok huzurluyuz. Afyonkarahisar önümüzdeki 5 yılda büyük hizmet ve yatırımlar alacaktır. Bakan Eroğlu'nun da katkısı tam olacaktır. Gelecek dönem ilimizin nasıl değiştiğini hep birlikte göreceğiz" dedi.

ÇOCUKLUKTAN GELEN ÇEVRE VE SU SEVGİSİ

Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 1948 yılında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde doğdu. İlkokulu Şuhut Zaferyolu İlkokulu'nda tamamladı. Şuhut Ortaokulu'nda 1. ve 2. sınıfı, son sınıfı ise Afyonkarahisar'da okuyan Eroğlu, 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. Veysel Eroğlu, tatil dönemlerinde rahmetli babası Hacı İbrahim Eroğlu'nun manifatura, tuhafiye ve konfeksiyon dükkanında çalıştı. Ayrıca tarlalarındaki mahsullerin sulama işleriyle meşgul oldu. Suya olan sevgisi o tarihlerde çocukluk dönemlerinde başladı. Mühendislik yanında tarihe de ayrı bir merakı olan Eroğlu, 1971 yılında İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra, 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'ne kaydoldu.

Vatani hizmeti esnasında ve sonra İstanbul Teknik Üniversitesi'nde asistanlık yaparken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tahsil gören Eroğlu, ikinci fakülteyi 1978 yılında bitirdi. Askerlik hizmetinden sonra akademik hayata atılan Eroğlu, önce Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, ardından İTÜ İnşaat Fakültesi'nde akademik hayatına devam etti. İTÜ'de 1978 yılında Çevre Mühendisliği Bölümü'nün kuruluşunda görev alan Eroğlu, 1980 yılında doktorasını tamamladıktan sonra bir yıl süreyle Hollanda'da doktora sonrası çalışmalar yaptı. Orada dönem birincisi olan, 1982 yılında yurda döndükten sonra ilk kitabı olan 'Su Tasfiyesi'ni yazan Eroğlu, binlerce inşaat ve çevre mühendisinin yetişmesinde emek sarf etti. 1984 yılında doçent, 1991 yılında ise profesör unvanını kazanan Eroğlu, bu esnada kamu kurum ve kuruluşları, sanayi ve belediyelere müşavirlik, proje yapım ve kontrollük hizmetlerinde görev aldı. Çevre Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Eroğlu, son olarak İSKİ ve DSİ'de genel müdürlük görevlerinde bulundu.

BAŞARILARLA DOLU HAYAT

Ebru ve hat sanatı ile yüzme, dalgıçlık ve okuma gibi hobileri olan Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun, akademik hayata da katkısı büyük oldu. 350'den fazla yayımlanmış kitap, ilmi makale, tebliğ ve mesleki teknik raporları olan Eroğlu, bu eserlerin haricinde su temini ve su tasfiyesi, evsel ve sanayi atık sularının arıtılması konularında 60'dan fazla projenin yürütücülüğünü yaptı. Çeşitli belediyeler, kamu kuruluşları, yurtdışındaki üniversiteler ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından takdim edilen yüzlerce ödülü bulunan Eroğlu, yurtiçi ve yurtdışında Amerika'dan Çin'e, Rusya'dan Malezya'ya kadar 49 ülkedeki yüzlerce ilmi toplantı, kongre ve konferansa katılarak tebliğler sundu ve milletlerarası konferanslar tertip etti. Eroğlu'nun, yurtdışındaki dergilerde çıkan çok sayıda ilmi makalesi de bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 20:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA OKUR IP: 85.108.197.xxx Tarih : 6.09.2007 18:39:14

Sayın bakanımızın yeni görevi hayırlı olsun.Bugüne kadar bulundugu bütün makamlarda üstün hizmetlerinden dolayı milletimizin hep hayır duasını alan hemşehrimizin bu makamında da büyük hizmetlere vesile olacağına inanıyorum.Allah yardımcısı olsun..