2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da ihale tartışması

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz günlerde yapılan, 80 araçlı 13 adet toplu taşıma güzergah hattı ihalesi, tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Çetin Akyol, ihaleyi kazanacak şirketin, ihale yapılmadan saatler önce belli olduğunu ve ihaleye fesat karıştırıldığını iddia etti. İhalenin formaliteden yapıldığını ve ihaleye katılan diğer firmaların, ihaleyi kazanan şirketin yan kuruluşları olduğu yönünde duyumlar aldıklarını ileri süren Akyol, ihalenin olacağı gün Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi verdiklerini belirterek, "İhaleyi alan firmanın yetkilileriyle ihaleden önce anlaşılarak, ihalenin adı geçen kuruluşa veya yan kuruluşlarına verilmesi hususunda anlaşmaya varıldığı şeklinde dilekçe yazdık. İhale saatinden, bir buçuk saat önce dilekçemizi Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim ettik. Cumhuriyet Başsavcılığı gereğini yapacaktır” dedi. 

Akyol'un iddialarına sert yanıt veren Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ise ihalenin başından sonuna kadar açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını vurguladı. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Başkan Kaptan, "Bu ihale herkesin gözü önünde yapılmıştır. Bu kadar net ve açık bir ihaleydi. Şimdi artık seviyeyi aşıp, saldırılar yapacaklardır. Bunları doğal karşılıyorum. Bunlar normaldir. O şahıstan, temsil ettiği kesimi birleştirici, bütünleştirici tavırlar beklerken, bu tür saldırılar yapmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ancak, bundan sonra hukuk konuşacak. Bu iddiayı ispat etmek zorundadır. Artık Afyonkarahisar'a kötülük etmeye başlanmıştır. 

İhaleye katılan şirketlerin, ihaleyi kazanan şirketin yan kuruluşu olduğunu biliyordu madem ki, neden ihale öncesi gelip bunu açıklamadı" diye konuştu. Bunun bir iftira olduğunu ve yasal gereğinin yapılacağını kaydeden Kaptan, "Çamur atmak bu kadar kolay değil. Burası köpeksiz köy değildir ve kimse değneksiz gezemez. Bu iddiayı ortaya atan şahsı, ispata davet ediyorum. İspat edemeyenler için ne denildiğini herkes biliyor. Ben memlekete hizmet için buradayım. Biz kendilerine çok söyledik. 'Gelin birlik olun, ihaleye siz katılın, gerekli tüm destekleri sağlayalım' dedik. Ama bu iftiraları atan kişi minibüsçü esnafını birlik haline getirmek yerine, böyle bir yola başvurdu. Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Ancak, onun yaptığı uzanamamak değil, uzanmamaktır. Bu sektörden ekmek yiyen minibüsçü esnafının hep yanında olduk. Yanında olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

8 Nisan tarihinde yapılan ve toplam 5 firmanın katıldığı 80 araçlı 13 adet toplu taşıma ihalesini, Tureks Turizm Taşıma İnşaat Akaryakıt Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği Tic.ve San. A.Ş., 5 milyon 50 bin YTL teklif vererek kazanmıştı.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2008 Perşembe 15:18:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?