3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da kurtuluş coşkusu

Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Afyonkarahisar Hükümet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenler, Vali Haluk İmga, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker'in, halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Afyonkarahisar'ın, Büyük Zafer'e ev sahipliği yapan, Anadolu'nun ve Büyük Zafer'in kilidi olan bir coğrafyanın adı olduğunu söyledi. Kentin aynı zamanda Atatürk'ün büyük savaş karargahı olduğuna dikkat çeken Başkan Kaptan, "Afyonkarahisar'ın bağımsızlık savaşı içindeki yeri son derece önemlidir. Cumhuriyetin kuruluş temelini teşkil eden Türk'ün var olma mücadelesi, 85 yıl önce bu kutsal topraklarda başlamıştır. Bu topraklar, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordularının en büyük zaferine ev sahipliği yapmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda kağnısındaki ayakları çıplak torununu değil de, top mermisini battaniyeye saran, 'Niçin torununu örtmüyorsun?' diyene de, 'Devlet malıdır, zarar görmesin' cevabını veren ninelerin torunları olarak, bizim kurtarılacak başka Türkiye'miz yoktur. Bu böyle bilinmelidir. Bunu anlamayanlara tekrar ediyoruz ki; bu vatan bölünmez" dedi.

"ORDUYA İNANCIMIZ TAMDIR"

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen var olma savaşının, büyük bir zaferle sonuçlandığını hatırlatan Başkan Kaptan, şunları söyledi; "En haklı, en ahlaklı ve en kutsal mücadelemizle birlikte Ata'mız, bir yaşındaki kadar genç ve dinamik, bin yaşındaki gibi köklü ve güçlü bir cumhuriyet emanet etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza kadar korumak ve yüceltmek, geleceğin güçlü ve büyük Türkiye'sini kurmak boynumuzun borcudur. Bu toprakları vatan yapmak için milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunan dedelerimizin emanetini korumak ve yaşatmak milli görevimizdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısından, milletimizin birliği ve bütünlüğünden, dilinden, kültüründen, bayrağından taviz vermeyeceğimizi, içimizdeki ve dışımızdaki düşmanlar bir kez daha iyi bilsinler. Afyonkarahisar halkının Türk ordusuna inancı tamdır ve desteğimiz sonsuzdur."

Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın konuşmasının ve öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından tören geçişi yapıldı. Geçiş töreninde, özellikle asker ve gaziler büyük alkış aldı. Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün gösterisi de vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Bu arada, kutlamalar öncesinde çeşitli ülkelerden gelen halk dansları toplulukları gösteri yaptı. Afyonkarahisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıldönümü nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından, şehitlerin ruhlarına ithafen, Gedik Ahmet Paşa Külliyesi İmaret Camii'nde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Törenlere, TBMM Başkanvekili Eyyüp Cenap Gülpınar, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ahmet Koca, Halil Aydoğan, Zekeriya Aslan, CHP Milletvekili Halil Ünlütepe, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı'nı temsilen generaller, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2007 Pazartesi 17:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?