3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da kutlama

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Afyonkarahisar'da coşkuyla kutlandı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da törenlerle kutlandı. Kutlama programına Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, askeri erkan, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Atatürk Stadyumu'nda yapılması beklenen kutlamalar hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Spor Salonunda gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Türk ulusunun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu tüm dünyaya haykırdığı önemli bir günün kutlandığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 89. yıldönümünü kutluyoruz. Dünyada başka
örneği bulunmayan bu büyük millet bayramı tüm ulusumuza ve çocuklarımıza kutlu olsun. Türk Ulusunun egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu tüm dünyaya haykırdığı, tarih seyrimiz içerisinde önemli bir dönüm noktası sayılan TBMM'nin kuruluşu ve ulusal egemenliğimize kavuştuğumuz gün olan bu günün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı'nın idraki içerisinde olmanın kıvancı ve mutluluğunu yaşıyoruz."


ÖĞRENCİLERDEN KOLBASTI ŞOVU
Kutlama törenine katılan Vali Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon dalında ilk üçe giren öğrencilere ödüllerini Vali Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban verdi.


Ödül töreninin ardından 23 Nisan için günlerdir hazırlanan çocuklar muhteşem bir gösteri yaparak salonda bulunan protokol heyeti başta olmak üzere herkesi etkilemeyi başardı. Halk gösteri yapan öğrencileri ayakta alkışladı. 23 Nisan kutlamalarına katılan sekiz aylık Efe Elma ismindeki bebek elindeki Türk bayrağı ve balonu ile salondakilerin ilgi odağı oldu. Yöresel oyun havaları ile gösterilerine başlayan öğrenciler kapanışı kolbastı oyunu ile yaptı. Kadınana İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Zakire Rumeysa Eker'in kolbastı şovu protokol heyetinden ve salonda bulunan vatandaşlardan büyük alkış aldı. Oyun havaları gösterilerine başlayan öğrencilerin hep birlikte oynadıkları kolbastı ile program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 15:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?