3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da milletvekili dağılımı

Afyonkarahisar'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 5, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de 1'er milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, Afyonkarahisar'da geçtiğimiz dönem milletvekili olan Sait Açba, Ahmet Koca ve Halil Aydoğan yine milletvekili seçilirken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine Afyonkarahisar'dan aday olan Devlet Su İşleri (DSİ) eski Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Zekeriya Aslan da, meclisin yolunu tutacak olan milletvekilleri arasında yer aldı. DSP-MHP-ANAP koalisyon hükümetinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Abdülkadir Akcan MHP'den, geçtiğimiz dönem CHP'den milletvekili seçilen Halil Ünlütepe ise yine aynı partiden milletvekili seçildi. 23. dönemde Afyonkarahisar'ı TBMM'de temsil edecek olan milletvekillerinin özgeçmişleri:

"Prof. Dr. Sait Açba (AK Parti) : 1956 yılında Kütahya'da doğdu. 1980 yılında Anadolu Üniversitesi Mali Bilimler Fakültesi'nde asistan olarak göreve başlayan Açba, 1995 yılından beri parlamentoda milletvekilliği görevi yapıyor. AK Parti iktidarında TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı görevinde bulunan Sait Açba, evli ve 1 çocuk babası.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu (AK Parti) : 1948 yılında Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini bu ilçede tamamlayan Eroğlu, 1966 yılında Afyon Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesinde asistanlık yaparken İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde tahsil gören ve ikinci fakülteyi 1978 yılında bitiren Eroğlu, uzun yıllar DSİ'de genel müdürlük görevinde bulundu.

Halil Aydoğan (AK Parti) : 1950 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. İlk öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamlayan Aydoğan, orta ve lise öğrenimini ise İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olan Aydoğan, 1977 yılında Vakıflar Bankası Müfettiş Yardımcılığı görevine atandı. Sözkonusu bankanın birçok şubesinde çalışan Halil Aydoğan, son olarak ise Vakıflar Bankası Genel Müdür Yardımcılığı'ndan emekli oldu. AK Parti Milletvekili Halil Aydoğan evli ve 2 çocuk babası.

Ahmet Koca (AK Parti) : 1963 yılında Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamlayan Koca, 1986 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas, Zonguldak ve Bolvadin'de eğitimcilik yapan Ahmet Koca, evli ve 3 çocuk babası.

Zekeriya Aslan (AK Parti) : 1969 yılında Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Sandıklı'da yapan Aslan, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Sandıklı'da serbest avukatlık yaptı. AK Parti İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek milletvekili adayı olan Aslan, evli ve 2 çocuk babası.

Prof. Dr. Abdülkadir Akcan (MHP) : 1952 yılında Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitiren Akcan, Almanya Hannover Veteriner Yüksekokulu Hayvan Yetiştiriciliği ve Kalıtım Araştırmaları Enstitüsü'nde doktora yaptı. Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Kurucu Dekanlığı ve öğretim üyeliği yapan Akcan, evli ve 2 çocuk babası.

Halil Ünlütepe (CHP) : 1949 yılında Afyonkarahisar'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Afyonkarahisar'da tamamlayan Ünlütepe, daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1977 yılından bu yana Afyonkarahisar'da serbest avukatlık yapan Ünlütepe, evli ve 1 çocuk babası."
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 09:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?