2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da su krizi

Afyonkarahisar'da iki belde arasında yaşanan "Su krizi" karşılıklı eylemlere dönüştü. 

Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk ve Nuh beldeleri arasında bulunan akarsu, paylaşılamıyor. Geçtiğimiz günlerde, Nuh Belediyesi'nin Maliye Bakanlığı'na resmi müracaatı sonrası kulanım hakkı alması, suyun kendi sınırları içerisinden çıktığını iddia eden Taşoluklu'lar tarafından protesto edilmişti. Şehir merkezinde yapılan bu protesto sonrası, çalışmaların durdurulması bu kez de Nuhlu'lar tarafından protesto edildi. Belde meydanında toplanan kadınlı erkekli yüzlerce vatandaş eylem yaptı. Ellerinde alüminyum ve plastik su kaplarıyla toplanan kadınlar, "Kan değil su istiyoruz", "Hakça bölüşüp, kardeşçe yaşamak istiyoruz", "Hak hukuk adalet istiyoruz" ve "Sınır bizim su bizim" yazılı pankartlar taşıdı. 

Basın açıklaması yapan Nuh Belediye Başkanı Rüştü Menekşe, "Nuh ve Taşoluk beldeleri arasında sınır ihtilafı kalmadığından Nuh beldemizin sınırları içindeki Akçaşar mevkisinde bulunan pınar sularını içme ve kullanma amaçlı olarak getirilmesi için 2007 yılı temmuz ayında bir çalışma başlattık. Henüz kanal kazımıza başlamıştık ki, Taşoluk Belediyesi tekrar itirazda bulundu. Sinanpaşa Kaymakamlığı 'su tahsisiniz yok' diye işi durdurdu" dedi. 

Bu arada, iki belde arasındaki gerginlik, karayollarındaki tabelalara da yansıdı. Karayolları üzerindeki Nuh yazılı tabelalar, kimliği belirsiz kişiler tarafından siyaha boyandı.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 17:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?