3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da tapu sevinci

Afyonkarahisar'ın Gazlıgöl Caddesi üzerinde bulunan mülklerini, yol yapımı nedeniyle belediyeye bedelsiz veren vatandaşlara tapu dağıtıldı. 

Maliye Kavşağı ile Demiryalayan Türbesi arasında toplam 300 metre mesafede yapılacak yol genişletme çalışmaları çerçevesinde, yol kenarında bulunan mülklerini bedelsiz veren 41 vatandaşa, yeni tapuları dağıtıldı. Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Gazlıgöl Caddesi'nde, Kasımpaşa İlköğretim Okulu ile Şehre Küstü Türbesi arasındaki 11 bin 177 metrekarelik alanda, imar uygulaması yapıldığını belirtti. 

7 bin 845 metrekarelik tapu tescili gerçekleştirildiğini kaydeden Kaptan, "Burada uygulamaya giren parsellerden eski terkleri de göz önüne alınarak yüzde 33.56 oranında düzenleme ortaklık payı kesilmiştir. Gazlıgöl Caddesi'ndeki bu bölgede mevcut yol genişliğimiz kaldırımlar dahil 17 metre iken, uygulama sonrası 30 metreye çıkmıştır. 

Maliye Kavşağı ile Demiryalayan Türbesi arasında toplam 300 metre mesafede yol genişletme çalışması yapılacaktır. Kasımpaşa İlköğretim Okulu'nun bulunduğu parselde de bedelsiz terk işlemi yaptırılmıştır" dedi. 

Başkan Kaptan, yol genişletme çalışmaları doğrultusunda Gazlıgöl Caddesi üzerinde bulunan ve gayri menkullerini ücretsiz olarak yola terk eden vatandaşlara, katkılarından dolayı Afyonkarahisarlılar adına şükran ve minnet duygularını dile getirdi. Vatandaşlara tapularını Belediye Başkanı Abdullah Kaptan takdim etti.
İha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2007 Cuma 04:33:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?