3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da üç bacaklı buzağı

Afyonkarahisar'da dünyaya gelen 3 bacaklı buzağı, sahibinin evinde biberonla besleniyor.

Afyonkarahisar'ın Kozluca köyünde yaşayan çiftçi Ramazan Akpınar, iki gün önce gece bekçilik yaptığı yere giderken, ailesini ineğin doğum yapacağı yönünde kendisini uyardığını söyledi.

Sabah eve geldiği zaman oğlunun ineğin doğum yaptığını, ancak buzağının 3 bacaklı olarak dünyaya geldiğini ifade ettiğini belirten Akpınar, bu durum karşısında oldukça şaşırdığını bildirdi.

Akpınar, ilk olarak buzağının bacağının doğum sırasında koptuğunu sandığını belirterek, ancak incelediği sırada hayvanın bacağının doğuştan olmadığını fark ettiğini dile getirdi.

Ramazan Akpınar, buzağının 3 ayaklı olduğu için ahırın ıslak zemininde kayarak düştüğünü, bu nedenle buzağıya evin sıcak ortamında baktıklarını kaydetti.

Akpınar, buzağının evde biberonla beslendiğini ve çocuklarının yardımıyla da ahıra götürülerek annesini emdiğini anlattı.

Kozluca köyünde dünyaya gelen 3 bacaklı buzağının tüm kontrolünü ise Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi üstlendi.

AKÜ Hayvan Hastanesine ilk kez böyle bir olayın geldiğini belirten Hastane Sorumlusu Yrd. Doç. Bülent Elitok, daha önce de iki başlı buzağının geldiğini, ancak üç bacaklı bir buzağı ile ilk kez karşılaştıklarını söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2007 Salı 12:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?