2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da yangın

Afyonkarahisar'da, 2 katlı ahşap bir evde çıkan yangın çevrede korku ve paniğe neden oldu. Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, evi yanan kadına önce yardım sözü verdi, sonra azarladı. 

Yangın, öğle saatlerinde Hacı Mahmut Mahallesi Cami Sokağında bir evde çıktı. 

Karton kutu toplayarak geçimini sağlayan Nefise Soyad isimli kadının evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın sırasında Nefise Soyad evde bulunmazken, çocukları Asım (12) ve Fadime (6), komşuları tarafından alevlerin arasından çıkarılarak kurtarıldı. Kısa sürede olay yerine gelen Afyonkarahisar Belediyesi itfaiye ekipleri dar sokaklara araçlarını sokamayınca zor anlar yaşadı. Sokak aralarından yanan eve hortum uzatan ekipler, kısa sürede yangını söndürdü.
Yangını öğrendikten sonra panik içinde evine gelen kadın sinir krizleri geçirdi.
 
Eşi hayatını kaybeden ve 3 çocuğuyla birlikte yanan evde yaşayan Nefise Soyad, yangın mahalline gelen Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'dan yardım istedi. "Hiçbir şeyim kalmadı. Yatacak yerim de yok" diyen kadına yardım sözü veren Kaptan, kadını "Bak mahalleyi yakıyordun. Eve dolduruyorsun karton kutuları. Komşuların haklı. Sana yardım edeceğiz, dışarıda koymayacağız. Ama bu işleri de bırakacaksın" diye azarladı. Nefise Soyad'ın 2 çocuğunu yanan evden kurtaran Aysel Kaya ise "Birden evden dumanlar çıkmaya başladı. İçeriye girdik. Alevler vardı, iki çocuğu alıp çıkardık" dedi. 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 14:47:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?