2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın 162 şehidi var

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na 2008 Mayıs ayında ve Ekim ayında yapılan baskınlar sonucu Afyonkarahisar iki Mehmetçiğini şehit verdi


Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Afyonkarahisar'da bölücü terör örgütü PKK ile çatışmaya girerek hayatını kaybeden 162 şehit bulunuyor. Afyonkarahisar'da en fazla şehidi merkez ve Dinar İlçesi verirken, en az şehidi Başmakçı, Bayat ve İscehisar ilçeleri verdi. Kızılören ilçelerinden ise şehit verilmedi. Hakkari ve Şırnak'ta yapılan operasyonlar ve teröristlerin yaptığı saldırılar sonucu Afyonkarahisar toplam 32
Mehmetçiğini şehit verdi.


Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Bekir Bayram, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına yönelik fiili bir saldırının söz konusu olduğunu belirtti. Sınır güvenliğinin tehdit altında olduğuna dikkat çeken Bayram, şöyle konuştu: "Yapılan bu saldırıların karşılıksız kalmayacağı ve hainlere en sert şekilde cevap verilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Türk milletinin sabrını zorlayan hainler, evlatlarımızın canına kast etmekte, milli birlik ve bütünlüğümüzü bozmak istemektedir.


Hakkari Aktütün Karakolu'na yapılan haince saldırıyı da kınıyoruz. Bu saldırı sonucunda 17 vatan evladımızı şehit verdik."


Afyonkarahisar'da vatan uğruna şehit olan askerlerin ilçelere göre dağılımı şöyle:
"Merkez 37, Başmakçı 3, Bayat: 2, Bolvadin 8, Çay 8, Dazkırı 4, Dinar 26, Emirdağ 11, Evciler 5, Hocalar 6, İhsaniye 4, İscehisar 1, Sandıklı 10, Sinanpaşa 17, Sultandağı 6, Şuhut 13, Çobanlar 1"

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 12:52:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
can 09 IP: 88.253.133.xxx Tarih : 14.10.2008 05:32:53

ŞEHİDİM SEN RAHAT UYU CENNETİN MEKAN OLSUN ÖTEKİLERİN DE CEZASINI ALLAH VERSİN KANINIZ YERDE KALMAYACAKK İNANIN