4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın tek kadın adayı

Afyonkarahisar Sultandağı ilçesi CHP Yakasenek Belediye Başkan adayı İsmehan Nergis, Afyonkarahisar'da 107 Belediye Başkan adayı içerisinde tek kadın adayı olarak seçimlere katılıyor.

2 Bin 500 nüfusa sahip ve bin seçmeni bulunan Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek Beldesinde tek kadın Belediye Başkan adayı olan İsmehan Nergis, cesareti ve öz güveni ile belde halkının takdiriyle Belediye Başkan adaylığına çıktığını söyledi.

Afyonkarahisar'ın tek kadın Belediye başkan adayı olduğunu söyleyen İsmehan Nergis, "Beldeme hizmet etmek istiyorum. Kadın olmam hizmet etmeme engel olamaz. Çünkü ben burada doğdum ve burada yaşıyorum. Yakasenek Beldemizin sorunlarını biliyorum. Bu yüzden Belediye başkan adayı olmaya karar verdim. Afyonkarahisar'da kadın belediye başkan adayı benden başka şuana kadar yok. Seçimlere Cumhuriyet Halk Partisi saflarında katılmayı uygu gördüm. Beldemde aşırı derecede işsizlik hakimdir. Gençlerimiz her geçen gün göç etmektedir. Bunların önüne geçilmelidir. Beldemizde meyve ürünleri yetişmektedir. Bu ürünleri üreten biziz fakat en az payı alanda biziz. Bu yüzde üreticinin daha fazla kazanması için beldemize bu ürünleri pazarlayacak birliğin kurulması ve bu birliğin faaliyetlerinin artırması için mücadele edeceğiz. Belde içerisinde eksiklikler vardır. Bizde bu eksiklikleri de göreve geldiğimiz takdirde gidereceğiz. Kadın belediye başkan adayı olmamı ilk zamanlar yadırgayanlar vardı. Şimdi ise yadırgayanların sayısında bir hayli düşüş var. Amacımız beldeme ve ülkeme hizmet etmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:34:35
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 23:17:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?