2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonlu işadamından destek çağrısı

Oruçoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Oruç, 1992 yılında Afyon'a termal otel yapınca kendisine "deli gözü" ile bakıldığını belirterek, "Devlet işadamına destek olmalıdır" dedi.
Türkiye'nin ilk termal tesisi olan Thermal Resort Oruçoğlu Otel'i Afyon'a kazandıran işadamı Yılmaz Oruç, bir ilki gerçekleştirdiği için mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Termal tesisi kurmak için yurt dışında incelemeler yaptığını, yurt genelinde proje yarışmaları düzenlendiğini ve bu yatırımı yapmak için 22 milyon dolar para harcadığını ifade eden Oruç, "1989 yılında bir kararname çıkarılarak yeraltı kaynaklarından özel teşebbüslerin de istifade etmesi sağlandı. Ben de buna dayanarak otel kurdum. Fakat 12 yıl önce Afyon-Kütahya karayolundaki Thermal Resort Oruçoğlu Otel'i hizmete açtığımda bana deli gözü ile baktılar" diye konuştu.
Sıcak su çıkarma maliyetinin de çok yüksek olduğuna dikkat çeken Oruçoğlu, Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Oruç şunları söyledi: "Hükümet, sıcak su kaynaklarının özel şirketler tarafından kullanılmasına kolaylık sağlamalıdır. Bu sayede hem devlet çok para kazanır, hem de turizm sektörü canlanır. Atıl durumda bulunan kaynaklar bir an önce devreye sokulmalıdır. Bunu yapacak olan da devlettir. Devlet işadamlarına destek olmalıdır."
AFYON - İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2004 Çarşamba 13:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan günel IP: 85.99.242.xxx Tarih : 22.03.2007 12:45:57
İyi günler ben termal tesis kurmak istiyorum bu konuda maddi yönden destek istiyorum. Bu konuda beni aydınlatmanızı istiyorum. Saygılarımla!