2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Afyonlular şehitlik istiyor

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Akdeğirmen köyünde yaşayan vatandaşlar, Kurtuluş Savaşı sırasında şehit düşen ve şehit düştükleri yere defnedilen 1 subay ve 12 asker için şehitlik yapılmasını istiyor.


Çocukluğundan bu yana Akdeğirmen'de yaşayan 64 yaşındaki Seyit Ahmet Obuz isimli vatandaş, Akdeğirmen Barajı için yol genişletme çalışmaları sırasında meçhul askerlerin postallarının demirlerinin yüzeye çıktığını belirterek, "Bizim küçüklüğümüzden bu yana Kurtuluş Savaşı görmüş babalarımız ve dedelerimiz tarafından 13 şehidin Akdeğirmen Köyü'nde bulunduğu söylenirdi” dedi. Yetkililerden şehitlik yapılmasını isteyen Obuz, "Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin bağımsızlığı uğruna canlarını veren bu 13 şehidimiz için bu güne kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yıllardır şehitlerimiz bu harabe yerde yatıyorlar. Yetkililerin şehitlerimiz için harekete geçmesi ve buranın çevre düzenlemesi yapılarak şehitliğe dönüştürülmesi gerekir” diye konuştu. 74 yaşındaki Hüseyin Obuz ise yıllardır köy halkının kendi imkanlarıyla 13 şehit için şehitlik yapmaya çalıştığını ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle bunun gerçekleşemediğini söyledi. Kurtuluş Savaşı yıllarında şehit olan 13 askerin köy halkı tarafından bulunduğunu belirten Hüseyin Obuz, "Bize babalarımız ve dedelerimiz anlatırdı. Harman zamanıymış ve köy halkı tarlaya ekin işlemeye gittiğinde buğday yığınlarının içerisinde 1 subay ve 12 er'i ölü vaziyette bulmuşlar ve şu anki eski baraj yoluna defnetmişler” şeklinde konuştu.

Akdeğirmen köyü ile Düzağaç Akdeğirmen Barajı arasındaki yol üzerinde köylüler tarafından birkaç taşla çevrilerek korunmaya çalışan 13 şehidin ismi kayıtlarda yer almıyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 17:44:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?