3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Ağaç dikiminde üçüncüyüz

Orman Genel Müdürlüğü tarafından, Orman İşletme Müdürlüğü toplantı salonunda "ormanları çoğaltmak insanların görevidir" çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya, Orman Genel Müdürlüğü İşletme Pazarlama Daire Başkanı Erdem Kaplan, Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, kamu kurum temsilcileri, muhtarlar, Belediye başkanları, Orman Köyleri Kalkınma Kooperatif başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Çalıştay sinevizyon eşliğinde yapılan sunumla başladı.

Orman Bölge Müdürü Sıtkı Küçüköz, yaptığı konuşmada, bir ülkenin ormanları, o ülkenin zenginliği olmasının yanında ait olduğu gezegenin bir zenginliği ve kazanımı konumunda olduğunu ifade etti. "Ormanların ürettiği oksijen sadece bizim insanımıza değil tüm insanlara hizmet etmektedir" diyen Orman Bölge Müdürü Küçüköz, "yağmur ormanlarının yok oluşu da ülkemizi ilgilendirmektedir" ifadelerini kullandı.

Küçüköz, 1992 yılında, Rio de Janerio'da Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nda belirli kararlar alınarak tüm ülkelerin ormanlarını korumaları ve çoğaltmaları yönünde bağlayıcı kararlara imza atıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: "170 yıllık köklü bir geçmişe ve geleneğe sahip Türk ormancılığı, uluslar arası geçerli kriterlere göre değerlendirilerek adeta bir ölçümlemeye bir sınava tabi tutulmuştur. Dünya üzerinde her yıl 13 milyon hektar (Yunanistan büyüklüğünde) orman varlığı yok olurken, FAO raporlarına göre ülkemiz, orman varlığını artıran 22 ülkeden biri konumundadır. Dünyada 190 ülke olduğunu düşünürsek bu küçümsenmeyecek bir başarıdır. Daha da önemlisi 2007 verilerine göre dünyada en fazla fidan diken üç ülkeden biri Türkiye'dir."

Konuşmasının ardından Çalıştaya katılanlar bölgeleri hakkında sorunlarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?