1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Ağaç dikme seferberliği

AFYONKARAHİSAR’DA AĞAÇ DİKİM SEFERBERLİĞİ

Afyonkarahisar Belediyesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı'nın (TEMA) ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile Afyonkarahisar-İzmir karayoluna bin 200 çam ağacı dikti.

Afyonkarahisar Belediyesi ve TEMA’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği proje kapsamında Ticaret Borsası (ATB) önündeki 32 bin metre kare alan ağaçlandırıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, hedeflerinin şehrin Ankara, Konya, Eskişehir ve Kütahya illeri olan girişlerinin Eylül ayı sonuna kadar ağaçlandırmak olduğunu söyledi. Şehir girişlerini ağaçlandırmanın yanı sıra her türlü düzenlemesini yapacaklarını belirten Başkan Çoban, "Bu yıl eylül ayı itibariyle ister İzmir tarafından ister İstanbul, Kütahya, Eskişehir ya da Konya tarafından isterse Ankara tarafından Afyonkarahisar'a gelenler şehir girişinden en az 10 kilometre olacak şekilde tertemiz, yol kenarları ağaçlandırılmış, refüjleri düzenlenmiş bir hale görecekler” dedi.

Ağaçlandırma çalışmalarında başlangıcının İzmir yolu olarak belirlendiğini söyleyen Burhanettin Çoban, bu çalışmada DSİ ve Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve Ticaret Borsası ile bu alanda bulunan bütün tesis sahiplerinin büyük destek verdiğini dile getirdi. 35 bin metrekarelik alana bin 200 ağacın dikileceğini belirten Çoban, "Bunlar fidan değil ağaçtır. Bugün dikilen ağaçlar en genci 5 yaşında olan ağaçlardır. Ağaçlandırılan bu alanın bir tarafında bisiklet yolu yapılacak, bir diğer tarafına ise yürüyüş ve spor yolu olarak düzenleyeceğiz. Bu konuda TEMA Afyonkarahisar İl Temsilciliği bizlere ağaç temininde bize destek verdi" dedi.

TEMA Afyonkarahisar İl Temsilcisi Önder Çelik de vakıf olarak yıllardır Türkiye'nin topraklarına, havasına, suyuna ve doğal kaynaklarına sahip çıkacak kamuoyu oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Çelik, bunu birçok şehirde binlerce fidan dikilmesi ve yüzlerce kırsal kalkınma projesi gerçekleştirerek yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş ve çok sayıda TEMA gönüllüsü alanda ağaç dikti.

AFYONKARAHİSAR’DA AĞAÇ DİKİM SEFERBERLİĞİ
AFYONKARAHİSAR’DA AĞAÇ DİKİM SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 18:02:00
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 18:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?