4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

AGC'de Güzbey güvenen tazeledi

Tarihi katılımın gerçekleştiği genel kurul toplantısında Mehmet Emin Güzbey, oy birliği ile yeniden Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçildi.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulu, hafta sonunda Fuar Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Üyeliğin devamı ve oy kullanma için gerekli olan koşulları yerine getiren 105 üyenin büyük çoğunluğunun katıldığı genel kurul sonrasında 5 yıldır Cemiyet Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Emin Güzbey, 3 yıllık süre için yeniden başkan seçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerin ardından gerçekleştirilen temenni ve dilek konuşmalarında ise konuşan üyeler yeni yönetime "birlik" vurgusu yaptılar.

EN KALABALIK GENEL KURUL OLDU
Şimdiye kadar gerçekleştirilen genel kurullar içerisinde en yoğun katılımın yaşandığı kurul olarak görülen seçimler, sakin bir atmosferde tamamlandı. Üyelerin yüzde 80'ine yakını seçimlere katılırken, açık oylama ile gidilen seçimlerin galibi bir kez daha mevcut başkan Mehmet Emin Güzbey oldu. Genel kurula ayrıca Eskişehir Gazeteciler Derneği Başkanı Yılmaz Karaca da katıldı. Divan başkanlığı yapan Karaca, seçimler öncesinde kanunda belirtildiği üzere derneğin faaliyetlerinin belirtildiği faaliyet raporunu okutarak oylattı. Yapılan oylamanın ardından AGC'nin faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

BAYRAĞI YERE DÜŞÜRMEDİK
Raporların oylanmasının ardından cemiyetin muhalefet kanadından gelen eleştirilere cevap veren Başkan Güzbey, AGC Yönetimi olarak AGC bayrağını başarı ile taşıdıklarını ve hiçbir zaman yere düşürmediklerini söyledi. Muhalefet tarafından kendisine en çok herhangi bir etkinlik düzenlenmediği için eleştirilerin geldiğini belirten Güzbey, olayların eleştirilirken iç yüzünün detaylı bir şekilde irdelenmesi gerektiğini ifade etti. Güzbey, "Geçen seçimlerde Sait Karaduman arkadaşımız temenni konuşmalarında cemiyet bünyesinde bir lokal açılabileceğini ve bir takım yarışmaların düzenlenebileceğini söylemişti. Biz yönetim kurulu olarak o gün o temennilerin hepsini yerine getirdik. Cemiyet binası kiraladık ve bünyesinde bir lokal hizmete açtık. Daha sonra ödül töreni düzenledik. Ancak lokale de yarışmaya da müracaat edenler çok azdı. Benim ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın kartvizitlerinin üzerine yazabilecekleri birçok isim ve sıfat var. Biz cemiyet apoletini kullanmayız. Eleştirilerinizi gelin burada
bizimle birlikte yapın. Farklı ortamlarda cemiyetimizi yıpratıcı açıklamalarda bulunmayın" dedi.

Önceki yönetimde yer alan bazı arkadaşlarının yeni yönetimde yer almadığını da aktaran Güzbey, "Biz yeni bir liste hazırladık. Yeni listemizde bazı arkadaşlarımız yok. 2004 yılından beri hangi ekip ile çalıştıysak bilinsin ki o arkadaşlarımız bugün de bizim yanımızdadır" diye konuştu.

Cemiyetin aidatlarının yeniden düzenlenmesini de isteyen Başkan Güzbey, uygulamaya koymayı planladıkları sistem ile AGC'ye gelir sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU
Tek liste halinde ve açık oylamayla yapılan genel kurulda M. Emin Güzbey yeniden AGC başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
''İsmail Akar, Dinçay Doğar, Ertuğrul Sevim, Sadettin Ulusoy, Yasin Köksal, H. Hidayet Doğruyol.'' Denetleme kuruluna ise Ömer Elçi, İsa Kuş, Osman Kalay getirildi. İ. Hakkı Nakilcioğlu, Gülenay Yalçınkaya ve Erhan Yücel ise Onur kurulu asil üyeliklerine getirildiler. Federasyon üst kurul asil delegeliklerinde ise M. Emin Güzbey, İsmail Akar, Dinçay Doğar, Ertuğrul Sevim, Erhan Yücel, Nadir Güzbey, M. Raşit Birliktir yer aldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 23:06:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
atila IP: 81.214.125.xxx Tarih : 2.07.2010 09:06:59

arkadaşlar nadir güzbeyi okadar güvenilir birisi sanmayın öncelikle verdiği sözleri tutmasını bilmeli.