2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Akarçay'a fırın kafe

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Akarçay'da fırın kafe oluşturacaklarını ve burada kente özgü yöresel ve unlu mamülleri üreteceklerini bildirdi.

Çoban, Akarçay Mesirelik Alan'da düzenlediği basın toplantısında, Afyonkarahisar belediye başkan aday adaylığı için AK Parti'ye müracaatını yaptığını dile getirerek, 4.5 yıldır kentte ortaya koyduğu performans, yaptığı hizmetler ve diyalogların ortada olduğunu söyledi.

AK Parti'den aday adayı olan tek kişinin kendisi olduğunu anımsatan Çoban, "Bu demek değildir ki genel merkezimiz başka bir isim üzerinde duramaz mı? Elbette durabilir. Bunu da peşinen anlayışla karşılayacağımızı ümit ettiğimizi ifade ettik" diye konuştu.

Akarçay Mesirelik Alanı Projesi'ne de değinen Çoban, Akarçay'ın her yıl yeni ilaveler yapılabilecek bir proje olduğunu ifade etti.

Çoban, Akarçay konusunda örnek gösterilen projelerin 12 yılda oluştuğunu anlatarak, şöyle konuştu :

"Biz Akarçay'ı bir senede bu hale getirdik. Bir yıl içerisinde Akarçay konusunda bize örnek gösterilen projeleri ya yakaladık ya da geçtik. Buraya her yıl yeni ilaveler yapılabilecek. Radyo Frekanslı Kontrollü otomobiller var. Bunlarla ilgili Akarçay'a bir pist talebi geldi, arkadaşlarımız projesini yapmaya başladı. Buraya güzel bir platform, etrafı çevrilmiş ışıklandırılmış bir yer yapacağız. Bir köprümüzü ışıklandırdık, iki köprümüzün daha ihalesi yapıldı. Bunun yanında dün itibariyle Polonya'dan dragonlarımız geldi. 20'ye yakın kano almayı düşünüyoruz. Burada kano faaliyetleri ortaya koymaya çalışıyoruz. Yap-işlet-devret yöntemi ile 10 yıllığına bu tür kafelerimizi kiraya verdik, birisi yapıldı, iki tanesi daha yapılmaya başlandı. Bir ay içerisinde tamamlanması planlanıyor. Burada belediye olarak fırın kafe oluşturacağız ve Afyonkarahisar'ımıza özgü yöresel unlu mamullerimizi orada üretildiği bir mekan yapacağız." - 

AA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2013 Çarşamba 18:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?