2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'Akıllı kent' Sandıklı

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçe Belediyesi, e-belediye ve otomasyon sistemine start verdi. 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar'ın üzerinde hassasiyetle durduğu e-belediyecilik ve otomasyon sisteminde ilk adımlar atılmaya başlandı. 

Bilişim teknolojisinin en üst düzeyde kullanılacağı insan odaklı bir yapıyı kurmayı amaçladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özpınar, "17 dev projemizden biri olan Kent Otomasyon ve e-belediyecilik çalışmalarına start verdik. Bu kapsamda sistem için gerekli araç ve malzeme teminin yanında,bir sistem odası kurulması için uzman kişilerle çalışmaya başlanıldı, bunun yanında belediye çalışanlarımızı bilgisayar ve yeni geliştirilen programlara adapte etmek için eğitiyoruz" dedi.

Bilgi çağının lider belediyeleri arasında kendine sağlam bir yer edineceğine dikkat çeken Başkan Özpınar "Sandıklılılar belediye ye gelmeye gerek duymadan internet üzerinden her türlü işlemi gerçekleştirecekler. Sandıklı'yı üç boyutlu görüntüleri ile sokak sokak gezme imkanı bulacaklar diğer belediyelere de örnek teşkil edecek bir ilke imza atacağız" diye konuştu. 

AKILLI KENT SANDIKLI 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Özpınar, Dünya'nın çok hızlı bir seyir içinde olduğunu ve bu hıza, devlet kurumlarının da yetişmeleri gerektiği ifade ederek 'Akıllı Kent Sandıklı' projesiyle ilgili olarak şunları söyledi; "Bürokrasiden kurtulmanın yolu, bilgileri operasyonel hale getirmekten geçiyor. Biz, Sandıklı Belediyesi olarak, fiziki mekanların ve burada yaşayan insanların bilgilerini aynı veritabanında topladığımız 'Akıllı Kent' projesiyle bir ilki gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyuyoruz."

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 13:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?