26
Nisan
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Akören Beldesi kararını verdi

Afyonkarahisar'da 5747 Sayılı Yasa kapsamında kapatılacak belde belediyeleri arasında yer alan İhsaniye ilçesine bağlı Akören Beldesi'nde yapılan referandumla halk, İhsaniye ilçesine bağlanma kararı verdi.

Akören Beldesi'nin İhsaniye ilçesine bağlanması yönünde yapılan referandumda 948 kişi oy kullandı. Sabah 08.00'da başlayan oylama akşam saat 19.00'da sona ererken, yapılan oylamada sandıktan 524 evet 421 hayır oyu çıkarken, 3 oy da geçersiz sayıldı. Oy pusulasında evet seçeneğinin rengi yeşil olarak belirlenirken hayır seçeneğine ise beyaz renk oyarak belirlendi.

Referandumun ardından bir açıklama yapan Akören Belediye Başkanı İdris Kaya, halkın tercihine saygı duyacaklarını ve halkın isteğinin İhsaniye ilçesine bağlanma yönündeyse buna uyacaklarını söyledi. Kaya, "Demokratik bir şekilde yapılan oylama ile beldemizin İhsaniye ilçesine bağlanması için büyük oranda evet oyu çıktı. Biz de bu karara uyacağız. Belediyemizin kapatılacak olmasından dolayı üzgünüz, ancak kanun böyle yapacak bir şey yok. Bundan sonra beldemiz İhsaniye'nin bir mahallesi olacak" dedi.

Öte yandan, referandum öncesinde Akören Belediye Başkanı İdris Kaya ve Belediye Meclis Üyelerinin 'sandıktan çıkan karara uyacakları' yönünde bir de protokol imzaladıkları öğrenildi. 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2013 Salı 15:50:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?