4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

AKP 17 ilçenin 11'ini aldı

Afyonkarahisar'da, iktidar partisi AK Parti, 17 ilçenin 11'ini aldı, üç büyük ilçe olan Bolvadin, Sandıklı ve Dinar'ı MHP'ye kaptırdı.

Afyonkarahisar'da çoğu ilçe ve beldelerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile yarışan AK Parti, merkez belediyeyi yüzde 50 oranında oyla yeniden kazandı. Merkezde en büyük takipçisine yüzde 17 gibi fark atan AK Parti, aynı başarıyı büyük ilçelerde yaşayamadı. AK Parti, Bolvadin, Dinar, Sandıklı, Dazkırı ve Hocalar'ı MHP'ye kaptırdı.

AK Parti, Merkez başta olmak üzere, Bayat, Çay, Çobanlar, Emirdağ, Evciler, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sinanpaşa ve Şuhut'u almayı başardı. Başmakçı ve Sultandağı ilçe belediyelerini ise CHP kazandı. Afyonkarahisar'da bir hayli hızlı geçen yerel seçimler sandıkların tamamının açılmasıyla birlikte sona erdi.

AK Parti, İl Genel Meclis üyeliğinde de Afyonkarahisar genelinde yüzde 43.9'u yakalarken en yakın takipçisi yüzde 27.3'le MHP oldu. CHP yüzde 12.7, SP yüzde 5.95 ve DP yüzde 5 de kaldı. İl Genel Meclisi'nde 50 sandalyenin 34'ünü AK Parti alırken, 12'sini MHP, 3'ünü CHP ve DP de 1 tane aldı.

AFYONKARAHİSAR MERKEZ VE İLÇE BELEDİYELER
Afyonkarahisar Merkez Burhanettin Çoban AK Parti, Bayat Abdullah Ertekin AK Parti,  Başmakçı Halil Özcan CHP, Bolvadin Mehmet Koçum MHP, Çay Ali Yakut AK Parti, Çobanlar Salih Alaka, AK Parti, Dazkırı Güneş Zengin MHP, Dinar Saffet Acar MHP, Emirdağ Cengiz Pala AK Parti, Evciler Fatih Deniz Özer AK Parti, Hocalar Mustafa Akın MHP, İhsaniye Halit Aşkar AK Parti, İscehisar İsmail Bayram AK Parti, Kızılören Ahmet Peşken AK Parti, Sandıklı İsmail Elibol MHP, Sinanpaşa Nuri Köse AK Parti, Sultandağı Osman Acar CHP ve Şuhut Recep Bozkurt AK Parti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 16:09:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?