2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

AKP Afyon İl Başkanı istifa etti

AKP Afyon İl Başkanı Burhanettin Çoban, istifa ettiğini açıkladı. Çoban, AKP’den istifa eden Milletvekili Balandı’yla kavgalıydı. Çoban istifasıyla ilgili şöyle konuştu.

Çoban, yaptığı açıklamada; istifa dilekçesini parti genel merkezine gönderdiğini, kendi isteğiyle bu kararı aldığını, istifasıyla ilgili daha sonra geniş açıklama yapacağını söyledi.

Çoban’ın adı AK Parti’den istifa eden Afyon Milletvekili Reyhan Balandı’yla kavgalı olması nedeniyle medyada gündeme gelmişti.

BALANDI NELER SÖYLEMİŞTİ?

AK Parti’den istifa eden Afyon Milletvekili Reyhan Balandı, istifasına ilişkin dünkü açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı.

AK Parti Afyon İl Teşkilatı ile boyutları Genel Merkez’e kadar uzanan, uzlaşma imkanı olmayan görüş ayrılıkları ortaya çıktığını bildiren Balandı, şunları kaydetti: ’’Bu görüş ayrılıklarının kişiliğimi ve dünya görüşümü hedef alan saldırılara dönüştürülmüş olması, 3 Kasım seçimlerinde milletvekili seçildiğim Adalet ve Kalkınma Partisi’nde siyasete devam etme imkanını ortadan kaldırmıştır."

AK PARTİ AFYON MİLLETVEKİLİ AŞKAR: AK PARTİ AFYON İL BAŞKANI KAVGACI BİR TAVIR SERGİLİYOR VE BU TAVRINI DEVAM ETTİRİYOR

AK Parti Afyon Milletvekili İbrahim Hakkı Aşkar, Afyon Belediye Başkanı Abdullah Kaptan ile ortak imzalı dünkü yazılı açıklamasında, AK Parti Afyon il teşkilatında yaşanan sorunların ’’tahammül sınırlarını aştığı’’, bir kısım yolsuzluk iddialarının medyaya yansıdığı, bu sebeple de Afyon Milletvekili Reyhan Balandı’nın istifasına varan gelişmelerin herkes tarafından bilinen gerçekler olduğunu ifade etti.

İl başkanlığı makamının birleştirici ve bütünleştirici bir makam olması, en azından huzursuzluklara ve problemlere yol açmaması gerektiğini belirten Aşkar, şunları kaydetti: ’’İl başkanının iline hizmet verebilmesi için tüm milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte hareket edebilmesi ve koordinasyonu sağlayabilmesi gerekir. Oysa Afyon AK Parti İl Başkanı, bunları yapmadığı gibi kavgacı bir tavır sergilemiştir. Halen bu tavrını devam ettirmektedir. Teşkilat içerisindeki, partimizin prensipleri ile uyuşmayan ve partimizin kırmızı çizgilerini ihlal eden davranışları kontrol etme ve düzeltmekte hantal davranmıştır.

Partimizin bir milletvekiline bile en çok ihtiyacının olduğu bu günlerde Afyon İl Başkanı’nın davranışlarındaki birikimler, milletvekilimiz Reyhan Balandı’nın istifasına sebep olmuştur. Milletvekiline karşı son günlerdeki davranışları ise bu istifayı tetiklemiştir.

Mevcut hali ile Afyon İl Başkanı’nın Afyon’a hizmet etmesinin mümkün olmadığı ve bu tavrın sadece partimize değil, aynı zamanda Afyon’a da zarar verdiği kanaatimizi tüm kamuoyu ile paylaşmak isteriz.’’

Haber7
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 11:55:32
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 13:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?