1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

AKP derslerin en büyüğünü alacak

MHP AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI KEMALETTİN YILMAZ:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, 12 Eylül mağduru ülkücüler ve MHP'lileri iktidar sahiplerinin anlayamayacağını ileri sürdü. Mevcut anayasa değişikliğini cunta anayasası yerine bir sivil darbe anayasası olarak yorumlayan Yılmaz, anayasa değişikliğinden bile siyasi fayda amaçlayan bir yaklaşım söz konusu olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliği ile ilgili olarak 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan referandum hakkında konuşan MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, iktidar yöneticilerinin MHP'nin referandumda neden 'hayır' oyu vereceğini anlayamadıklarını ifade etti. "Onlar bizi anlayamazlar" diyen İl Başkanı Yılmaz, "12 Eylül mağduriyetini yaşamayan insanlar o günün mağduriyet edebiyatını yapmaya kalkıyorlar. Bu durum ters tepecek. 12 Eylül'den mağdur olanların edebiyatını yapıyorlar. Bu da aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan insanların ne kadar korku içerisinde olduklarını gösteriyor. Türkiye de ciddi bir şekilde ders alacak olan hükümet, bu derslerin en büyüğünü de inşallah Afyonkarahisar'da alacak. Afyonkarahisarlı milletvekillerinin verdikleri bir demeçte 'MHP'lilerin neden hayır diyeceklerini anlayamıyoruz' şeklindeki ifadeleri var. Anlayamazlar, anlayabilmeleri için o günleri yaşamış olmak lazım. O günleri biz yaşadık, pişman değiliz. Ancak Allah bir daha o günleri bu millete göstermesin" diyerek konuştu.

 

12 eylül askeri darbesi sürecindeki ülkücü kesimin mağduriyetini siyasi iktidarın istismar ettiğini iddia eden İl Başkanı Kemalettin Yılmaz, ülkücülerin buna müsaade etmeyeceklerini belirtti. Yılmaz, "Referandumda 'hayır' demek için pek çok gerekçemiz var. Bunların en temel nedeni, bir kere bu anayasa değişikliği sakat doğdu. Bu anayasa değişikliği nasıl 12 Eylül sürecinde askeri darbeden sonra gelişen cunta anayasası ise bu da bir sivil darbe anayasasıdır. Bir mutabakat sağlanmamıştır, bir görüş alışverişi olmamıştır. Kaldı ki TBMM'deki ana muhalefet partisi oylamaya katılmadı. MHP hem görüşmelere katılmıştır hem de tavrını koyarak hayır oyu vermiştir. Ama CHP oylamaya bile katılmamıştır. CHP hayır derken parti olarak farklı bir bakış açısı var, diğer teşkilat ve partilerin farklı bir bakış açıları var" dedi. Anayasa değişikliğinden önce mutlaka bir mutabakat sağlanması gerektiğine temas eden Yılmaz, referandum kavramının hafife alınmaması gerektiğini de söyledi. Mecliste mutabakat sağlanması halinde anayasa madde değişimi sayısının belki 30'dan 40'a çıkacağını ifade eden Yılmaz, "Anayasa değişikliğinden bile siyasi fayda amaçlayan bir yaklaşım söz konusudur" şeklinde konuştu.

MHP AFYONKARAHİSAR İL BAŞKANI KEMALETTİN YILMAZ:
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 19:58:03
Güncelleme :22 Temmuz 2010 Perşembe 01:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
afyonlu IP: 46.115.20.xxx Tarih : 24.07.2010 12:41:36

sizler nekadar cirpinisaniz cirpini rahmetli basbug un yazicioglunun neler cektigini cok iyi bilenlerdeniz EVET diyecegiz