4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

AKP'li kadınlar 8 Mart'ı Eroğlu ile kutladı

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut AK Parti Kadın Kolları'nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gecesine katıldı.

Kadınlarımızın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği üstün çabalarla ülkemizin kurtulduğunu anlatan Eroğlu, kadınların her alanda anlamlı görevler üstlendiğini ve başardığını ifade etti.

Kurtuluş Savaşı'nda önemli bir yer oluşturan Afyonkarahisar ve Şuhut ilçelerinde kadınların kucaklarında taşıdığı mermilerle vatan topraklarının kurtarılmasında önemli görevler üstlendiklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Cepheye giden kadınlarımız, çocukları yerine mermileri kucaklarında saklayarak onlara daha çok değer vermişlerdir. Bu ülke, kadınlarımızın gösterdiği üstün çabalarla kurtulmuştur. Eğer onlar bu fedakarlığı yapmamış olsaydı şu an biz burada olamazdık."

Kadınların bizim başımızın tacı olduğunu anlatan Eroğlu,"Yılda sadece 1 gün değil 365 gün kadınlarımızın günüdür ve biz her gün bunu kutlamamız gerekir" dedi.

Salonu dolduran kadınlar tarafından sık sık sloganlarla sözü kesilen Bakan Eroğlu, Şuhutlu kadınlardan AK Parti'nin Şuhut Belediye Başkan adayı Recep Bozkurt için destek istedi. Programda, sunucu İkbal Gürpınar da şiirler okudu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mart 2009 Pazar 23:31:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?