3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'AKP'nin ciddi bir derse ihtiyacı var'

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ve İl Başkanı Ali Çengelci, Sultandağı ve Çay ilçelerinde seçim çalışmalarına devam etti.

Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek beldesinde bayan Belediye Başkan adayı olan İsmehan Nergis'e destek amacıyla CHP Milletvekili Halil Ünlütepe'nin yanı sıra İl Başkanı Ali Çengelci, İl yönetiminde Sultandağı'ndan sorumlu Ahmet Akbulut ve Sultandağı İl Genel Meclis üyesi adayı Ali Rıza Yılmaz beldeye geldi. Yakasenek beldesi halkından Afyonkarahisar'ın tek kadın adayı olan İsmehan Nergis'e oy isteyen Halil Ünlütepe, İsmehan Nergis'i seçtikleri takdirde Ankara'daki işlerinizin takipçisi olacağı sözünü verdi. Yakasenek beldesindeki kıraathaneleri ve esnafı gezen Ünlütepe, Nergis için oy istedi. Bir kıraathanede halka seslenen Ünlütepe, ülke ekonomisinin iyiye gitmediğini ve 1 Nisan'da düzelecek diyenlerin 1 Nisan şakası yaptıklarını söyledi.

SÖZLERİNİ TUTMADILAR
Sultandağı Yakasenek beldesinden Çay Koçbeyli beldesine geçerek partilerinden Belediye Başkan adayı olan Resul Yıldızhan'ın seçim bürosunu ziyaret eden Milletvekili Ünlütepe'ye, İl Başkanı Çengelci ve Çay İl Genel Meclisi üyesi adayı Cengiz Dursun eşlik etti. Koçbeyli Belediye Başkan adayı Resul Yıldızhan ve belde halkı ile bir araya gelen Milletvekili Halil Ünlütepe, "AKP hükümeti iktidara geldiği 2002 yılından 2009 yılına kadar geçen yedi yıl zarfında verdiği sözleri tutmamıştır. AKP hükümeti 2002 yılında 3Y formülü doğrultusunda, Yolsuzluğu, Yoksulluğu ve Milletvekili yasaklarını kaldıracağını söylemişti. Fakat geçen yedi yıl içerisinde ne 3Y formülü gerçekleşti ne de verdikleri diğer sözler gerçekleşmiştir" dedi.

AKP iktidarının ülke halkına sıkıntılar yaşatmaya devam ettiğini anlatan Ünlütepe, şöyle konuştu: "Bu yüzden yerel seçimlerde iktidar değişmez ama AKP'ye önemli ve ciddi bir mesaj verilmesi gerekir. Yani yerel seçimlerde iktidara 'sen bizi iyi yönetemiyorsun' demek için sandıkta cevap vermemiz gerekiyor. Bu yüzden yerel seçimler önemli bir adım olacak. AKP iktidarının artık ciddi bir derse ihtiyacı var. AKP iktidarını silkeleyecek kendine getirecek adım atılarak sandıkta cevap verilmelidir."

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:17:29
Güncelleme :17 Şubat 2009 Salı 18:31:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?