1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Aksu ve Şenses isimleri verilmedi

SEZEN AKSU VE ADNAN ŞENSES'İN ADI SOKAĞA VERİLMEDİ

Ekim ayı toplantısında referandumda 'evet' oyu kullanan Pop Müziği'nin ünlü ismi Sezen Aksu ile 'hayır' oyu kullanan Türk Sanat Müziği sanatçısı Adnan Şenses'in isimlerinin birer sokağa verilmesi kararından vazgeçildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kasım ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Ekim'deki toplantıda, 12 Eylül referandumunda 'evet' oyu verdiğini açıklayan Sezen Aksu ile 'hayır' oyu verdiğini açıklayan Adnan Şenses'in isimlerinin iki sokağa verilmesinin gündeme geldiğini söyledi Başkan Çoban, Sezen Aksu bu şekilde beyanat verince, maalesef en batıdaki ilimiz İzmir'de tahammülsüzlük gösterilerek sokaklardan isimlerinin söküldüğünü belirterek "Ankara Belediyesi, Antep Belediyesi Sezen Aksu ismini sokaklara, caddelere verdi. Biz Afyon halkı olarak her türlü görüşe saygı gösterelim demiştik. MHP'li arkadaşlarımız gayet nazik bir şekilde itirazlarını dile getirdi. Ben cadde isminin, sokak isminin oy birliği ile geçmesini istiyorum. Yoksa sayısal çoğunluğumuz yeterli ama ben bu konuda tabiri caizse dayatma asla istemiyorum. Eğer MHP'li arkadaşlarım, geçen ayki fikirlerinde ısrarlılarsa tekrar komisyona getirilir komisyonda isimler tespit edilir diyorum" dedi.

MHP'Lİ ÜYELER KARŞI ÇIKTI

MHP'li Belediye Meclis üyeleri Halil İbrahim Baykara, Ömer Altınay da yaptıkları konuşmada her iki sanatçının isimlerinin sokaklara verilmesine karşı çıktıklarını söyledi.

Başkan Burhanettin Çoban, MHP'li Belediye Meclis üyelerinin itirazlarını dinledikten sonra Sezen Aksu ve Adnan Şenses isimlerinin yerine başka isimler bulunması için konunun komisyona havale edilmesini önerdi. Önerinin kabul edilmesinin ardından Gedik Ahmet Paşa1 sokağının ismi merhum Belediye Başkanı Erdal Akar, Gedik Ahmet Paşa 2. sokağın ismi de Şehit Yüzbaşı Erdinç Şatırer oldu.

MEMLEKETİMİZE FAYDASI OLMADI

Başkan Çoban, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile ilgili söylediği 'Memleketimize faydası olmadı' sözlerinin arkasında durduğunu ifade ederek, "9.Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel'in Isparta'ya yaptıklarını görünce insan imreniyor. Bir Afyonlu olarak eski Cumhurbaşkanımız Ahmet Necdet Sezer memleketine sahip çıksaydı biz de gururla ismini sadece kampuse değil her tarafa verseydik" diye konuştu.

SEZEN AKSU VE ADNAN ŞENSES'İN ADI SOKAĞA VERİLMEDİ
SEZEN AKSU VE ADNAN ŞENSES'İN ADI SOKAĞA VERİLMEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2010 Salı 14:52:00
Güncelleme :2 Kasım 2010 Salı 21:09:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?