30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

AKÜ Diplomaları Avrupa'da tanınacak

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) Avrupa Eğitim Komisyonu'na diploma eki etiketi için yaptığı başvuru kabul edildi. AKÜ diplomaları artık Avrupa sınırları içinde geçerli olacak. 

Avrupa Eğitim Komisyonu, Avrupa genelinde yapılan toplam 100 diploma eki etiketi başvurusundan 38'ini kabul etti. Türkiye genelinde ise bu kapsamda toplam 18 üniversite başvuru yaptı ve bunlardan Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi'nin başvurusu da dahil olmak üzere 11'i kabul edildi. AKÜ'nün Leonardo Da Vinci Mesleki Eğitim Programı kapsamında da 6 projesi kabul edildi. Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Birliği tarafından kabul edilen projeleriyle AKÜ, Türkiye'de proje sayısıyla üniversiteler arasında üçüncü sırada yer aldı. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Halim Sözbilir, AKÜ'nün uluslararası alanda elde ettiği başarılarla uluslararası bir üniversite olma hedefine hızla yaklaştığını belirtti. 


Rektör Sözbilir, "Üniversitemizin diploma eki etiketi başvurusunun kabul edilmesini ve ülkemizdeki pek çok üniversiteyi geride bırakarak kabul edilen Leonardo Da Vinci projeleri sayısıyla üçüncü sırada yer almasını, uluslararası alanda yürüttüğümüz çalışmalarımızın hak edilmiş bir karşılığı ve istikrarlı başarımızın devamı olarak görmekteyiz. Diploma eki etiketi için yaptığımız başvurunun kabulüyle bundan böyle öğrencilerimize verdiğimiz diplomalar Avrupa sınırları içinde geçerli olacaktır" diye konuştu. 

AKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Sarıışık ise, uluslararası boyutta yoğun bir şekilde yürütülen çalışmalardan somut sonuçlar alınmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Üniversite yönetiminin uluslararası ilişkilere verdiği özel önem sonucunda tüm akademik birimlerde Avrupa Birliği Gençlik ve Eğitim Programları'na yönelik çalışmaların yürütüldüğü koordinatörlükler oluşturulduğunu kaydeden Sarıışık, "Buralarda görevli arkadaşlarımızla koordine bir şekilde çalışarak AB Gençlik ve Eğitim Programları'nı tüm birimlerimize sağlıklı bir şekilde tanıtarak etkin katılımı olanaklı hale getirmekteyiz. Bu kapsamda 5 Haziran'da 'Bologna Sürecinin Türkiye'de Uygulanması Projesi' başlıklı bir etkinliğimiz daha olacak. Bologna sürecinin üniversitelere kattıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısına konuşmacı olarak 3 Türkiye-Bologna rehberi katılacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 13:54:07
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 14:01:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?